SEB apie prekybos „Grigeo“ akcijomis atnaujinimo atidėjimą: pranešėme, kad užtruksime

Penktadienį buvo atnaujinta prekyba „Grigeo“ akcijomis, tačiau dėl techninių kliūčių SEB banko prekybos sistemoje atnaujinimas buvo kiek atidėtas. SEB bankas teigia, kad taip nutiko dėl to, kad birža apie atnaujinimą paskelbė tik po biržos priešprekybinės sesijos atidarymo.

Akcinės bendrovės „Grigeo“ akcijų vertė sausio 10 dieną,atnaujinus prekybą jomis, krito beveik 30 proc.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Akcinės bendrovės „Grigeo“ akcijų vertė sausio 10 dieną,atnaujinus prekybą jomis, krito beveik 30 proc.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis, ELTA

Jan 10, 2020, 12:45 PM

„Kadangi pranešimą, jog prekyba „Grigeo“ akcijomis bus atnaujinta šiandien 10:00 val., birža paskelbė tik po biržos priešprekybinės sesijos atidarymo, iškart pranešėme biržos operatoriui, kad užtruksime savo IT sistemose pakeisti akcijų prekybos statusą, ir paprašėme papildomo laiko toms techninėms kliūtims pašalinti. Per trumpą laiką jas operatyviai pašalinome“, – teigiama SEB banko Komunikacijos skyriaus vadovės Ievos Kulvinskaitės komentare.

Akcinės bendrovės „Grigeo“ akcijų vertė sausio 10 dieną, atnaujinus prekybą jomis, krito beveik 30 proc.

Remiantis „Nasdaq Baltic“ Vilniaus biržos duomenimis, 11.10 val., praėjus 40 minučių po prekybos atnaujinimo, akcijos vertė siekė 95 centus.

Nors anksčiau „Grigeo“ žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė, kad incidentas grupės veiklos nepaveiks, ketvirtadienį „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis pripažino, kad žala bus patirta.

ELTA primena, kad „Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis teisėsaugai pranešus, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.