Siūlo azartinių lošimų reklamą papildyti įspėjimu apie galinčią kilti priklausomybę

Grupė Seimo narių siūlo papildyti azartinių lošimų reklamą įspėjamuoju užrašu apie tai, kad juose dalyvaujant gali atsirasti priklausomybė ar patologinis potraukis lošti.

Grupė Seimo narių siūlo papildyti azartinių lošimų reklamą įspėjamuoju užrašu apie tai, kad juosedalyvaujant gali atsirasti priklausomybė ar patologinis potraukis lošti.<br>M.Vizbelio nuotr.
Grupė Seimo narių siūlo papildyti azartinių lošimų reklamą įspėjamuoju užrašu apie tai, kad juosedalyvaujant gali atsirasti priklausomybė ar patologinis potraukis lošti.<br>M.Vizbelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė, ELTA

Jan 27, 2020, 9:11 AM

Įregistruoto įstatymo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad azartinių lošimų reklamoje pateikti įspėjamieji užrašai galėtų būti panašūs į šiuos: „Dalyvavimas azartiniuose lošimuose gali sukelti priklausomybę“; „Neatsakingas dalyvavimas azartiniuose lošimuose gali sukelti priklausomybę“; „Nesaikingas dalyvavimas azartiniuose lošimuose gali sukelti priklausomybę“; „Įsitraukimas į azartinius lošimus gali sukelti priklausomybę“ ir panašūs.

Parlamentarai taip pat siūlo nustatyti, kad įspėjamojo užrašo turinį ir tikslias jo pateikimo reklamoje taisykles nustato Lošimų priežiūros tarnyba.

„Įspėjamųjų užrašų skelbimas atkreips visuomenės dėmesį į tai, kad lošimai gali sukelti neigiamas pasekmes asmens sveikatai, didins visuomenės žinias apie lošimų sukeliamas neigiamas pasekmes, skatins atsakingiau rinktis laisvalaikio praleidimo būdus“, – tikina įstatymo rengėjai.

Teisės aktuose šiuo metu nenumatytas reikalavimas skelbti įspėjamuosius užrašus azartinių lošimų reklamoje.

Galiojantis įstatymas nustato baigtinį sąrašą informacijos, kuri gali būti reklamuojama (azartinius lošimus organizuojančių bendrovių pavadinimus, prekių ženklus ir organizuojamų lošimų rūšis). Taip pat nustatytas draudimas jaunesniems kaip 18 metų asmenims skirtose interneto svetainėse skelbti bet kokią su azartiniais lošimais susijusią informaciją.

Įstatymo pakeitimo projektą teikia Seimo nariai Mykolas Majauskas, Rasa Budbergytė, Ramūnas Karbauskis, Rimantas Sinkevičius, Vanda Kravčionok, Vytautas Bakas, Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir kiti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.