EK ketina siūlyti iš apyvartos išimti 1 ir 2 nominalo centus

Europos Komisija planuoja trečiadienį pristatyti naują veiklos programą, kurios viena iniciatyvų – siūlymas iš apyvartos išimti 1 ir 2 centų nominalo monetas, rašo Vokietijos laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“, remdamasis programos juodraščiu.

Europos Komisija planuoja trečiadienį pristatyti naują veiklos programą, kurios viena iniciatyvų – siūlymas iš apyvartos išimti 1 ir 2 centų nominalo monetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Europos Komisija planuoja trečiadienį pristatyti naują veiklos programą, kurios viena iniciatyvų – siūlymas iš apyvartos išimti 1 ir 2 centų nominalo monetas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 4:20 PM

43-uoju numeriu pažymėtos iniciatyvos pavadinimas – „Siūlymas dėl vieningo apvalinimo“. Jos tekste – nuoroda į EK 2018 metų ataskaitą, kurioje teigiama, jog daugėja Europos Sąjungos narių, kurios kainas apvalina iki 5 centų. Skelbiama, jog tai visos Bendrijos mastu sumažintų  monetų gamybos ir transportavimo išlaidas.

EK iniciatyva kasmet atliekamos ES šalių piliečių sociologinės apklausos atskleidžia, jog dauguma jų neprieštarautų smulkaus nominalo monetų išėmimui iš apyvartos, pažymi „Sueddeutsche Zeitung“.

Naujoje EK veiklos programoje – taip pat siūlymas dėl kriptovaliutos, kurią Komisija planuoja pristatyti trečiąjį šių metų ketvirtį.

Tuo pat metu planuojama pristatyti iniciatyvą ir dėl mobiliųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių įkroviklių jungčių suvienodinimo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.