Išparduoda ne vien kaimus – pirmasis miestas Italijoje siūlo namus už eurą

Tai, kad žavinguose Italijos kaimeliuose galima vos už eurą įsigyti namus – seniai nebe naujiena. Tačiau šįkart šalis būsimiems naujakuriams pasiūlė kai ką nauja – itin pigiai įsigyti būstus ėmė kviesti ir vienas miestų.

Tarantas, uostas Apulijoje, pačiame itališkojo „bato“ kulne.<br> 123rf.com nuotr.
Tarantas, uostas Apulijoje, pačiame itališkojo „bato“ kulne.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 1:32 PM

Tai – Tarantas, uostas Apulijoje, pačiame itališkojo „bato“ kulne.

Taranto gyventojų skaičius pastaraisiais metais stipriai sumenko, todėl miesto valdžia, vildamasi, kad dar ne per vėlu, tikisi miestui sugrąžinti šlovę.

Miesto tarybos narė Francesca Viggiano, kurią cituoja cnn.com, pranešė, kad miestas netrukus pradės už vieną eurą pardavinėti senamiestyje esančius ir miestui priklausančius būstus. Naujakuriai įsipareigos nekilnojamąjį turtą atnaujinti.

Tokiu sprendimu Taranto valdžia tikisi ne tik padidinti miesto gyventojų skaičių, bet ir atgaivinti nykstančius pastatus, atsižvelgiant į jų estetiką ir architektūrinį stilių. Iš pradžių pirkėjams po poros savaičių numatyta pasiūlyti 15 pastatų.

F.Viggiano tikina, kad sprendimas už vieną eurą parduoti namus tėra vienas iš tų, kuriais ketinama į miestą sugrąžinti gyvybę.

„Turime didelį uostą, į kurį vėl atplaukia kruiziniai laivai. Tai didelis perėjimo planas, kuris apima viską – investicijas, turizmą. Tai naujas miesto gyvenimas“, – kalbėjo miesto tarybos narė. Ir pridūrė, kad Tarante oras toks, tarsi tai būtų nuolatinis pavasaris.

Pietinės Italijos Apulijos regionas giriamas už kulinarinį paveldą, architektūrą, tačiau jis kur kas skurdesnis nei turistų magnetu tapusi Toskana.

Tarantas žinomas plieno gamyklomis. Jei dėl gamtosaugos jas prisieitų uždaryti, tai itin paveiktų miesto ūkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.