Kauno taryba atmetė Vyriausybės atstovo sprendimą dėl mokesčio už vaikų darželius

Kauno taryba daugumos balsais atmetė Vyriausybės atstovo sprendimą dėl mokesčio už vaikų darželius. Antradienį 28 Kauno miesto savo politikams balsavus už, 4 – prieš ir 4 susilaikius, pritarta sprendimui nekeisti praėjusių metų spalį priimto Kauno tarybos sprendimo, numačiusio mokesčius už vaiko ugdymą darželyje, priklausomus nuo šeimos gyvenamosios vietos deklaracijos.

A.Barzdžiaus nuotr.
A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

2020-02-04 11:23

Opozicijos atstovai konservatoriai mėgino prieštarauti sprendimui, primindami ir Vaiko teisių, ir Vietos savivaldos įstatymų punktus, kurie gali būti pažeidžiami, kai kitose savivaldybėse gyvenamąją vietą deklaravusių šeimų vaikų ugdymas Kauno darželiuose kainuoja 16 kartų brangiau nei kauniečiams.

Tarybos narys Vygantas Gudėnas retoriškai paklausė, ar tai pats geriausias būdas vaikų sąskaita pasididinti miesto biudžetą, sulaukė atsakymo, kad vedžioti vaiką į darželius neprivaloma. jis gali būti ugdomas ir namuose. Kita opozicijos atstovė Jurgita Šiugždinienė siūlė į šią problemą pažvelgti ir ekonominiu aspektu. Jos įsitikinimu, pritraukiant iš kitų savivaldybių žmones dirbti Kaune jų vaikams gali būti pasiūlyta ir laisvų vietų miesto darželiuose. Juo labiau kad ir šiuo metu jų yra ne vienas šimtas.

Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius, primena ELTA, savo teikime siūlė Kauno miesto tarybai sprendimą pakeisti, kad nebūtų diskriminuojami kitose savivaldybėse gyvenantys, tačiau miesto savivaldybės įsteigtus darželius lankantys vaikai. Kadangi iš jų tėvų nuo šių metų sausio darželiai jau reikalauja už mažylių ugdymą mokėti apie 16 kartų didesnes sumas, nei už savo vaikus moka Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusios šeimos.

Viešai skelbiamo projekto tekstas baigiamas tradicine formuluote, kad sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo ar įteikimo dienos gali būti skundžiamas Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams.

Antradienį Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse patvirtino, kad kreipsis į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.