Patarė, kada geriausias metas pirkti televizorių – gerokai sutaupysite

Nors naujo televizoriaus prireikia pakankamai retai, planuojant šį pirkinį, visuomet norisi kaip įmanoma daugiau sutaupyti. Pasirodo, jog yra keletas laikotarpių per metus, kuomet galime tikėtis pačių geriausių pasiūlymų ir didžiausių nuolaidų. Šį kartą siūlome panagrinėti, kokiomis datomis ir kodėl televizoriai yra parduodami pigiau.

Pasirodo, jog yra keletas laikotarpių per metus, kuomet galime tikėtis pačių geriausių pasiūlymų ir didžiausių nuolaidų.<br> 123rf nuotr.
Pasirodo, jog yra keletas laikotarpių per metus, kuomet galime tikėtis pačių geriausių pasiūlymų ir didžiausių nuolaidų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-08 15:57

Pirma sausio savaitė. Prasidėjus naujiesiems metams, tiek prekybininkai, tiek gamintojai po truputį pradeda atlaisvinti vietą naujiems, rinką sudrebinti pasiruošusiems modeliams, todėl pradeda taikyti nuolaidas didžiajai daliai buitinės technikos ir elektronikos – taip pat ir televizoriams.

Didžiausi kainų šuoliai jaučiami ne tik pirmąją, bet ir paskutiniąją sausio savaitę: labai tikėtina, kad gerai paieškoję, šiuo laikotarpiu patikusį televizorių įsigysite net su 30 procentų nuolaida.

Vėlyvas kovas ir ankstyvas balandis. Jei sausį vyksta tik lengvi pasiruošimo darbo, ankstyvą pavasarį, kuomet į prekybą paleidžiami naujausi TV modeliai, „atsikratymas“ senais įrenginiais vyksta dar sparčiau. Tuomet galima tikėtis televizorių nusipirkti 10-75 procentais pigiau.

Tiesa, šis laikotarpis palankus ir tiems, kurie svajoja apie pačius funkcionaliausius įrenginius. Nors naujų televizorių išpardavimai nėra vykdomi, ankstyvą pavasarį galite susipažinti su rinkos naujovėmis ir, tikėtina, dar įspūdingesnėmis šių prietaisų galimybėmis.

Rugpjūtis. Artėjant naujiems mokslo metams, didėja ne tik kanceliarinių prekių ar drabužių, bet ir studentų bendrabučiams pritaikytų įrenginių paklausa: tuo pasinaudodami mažmenininkai siūlo juos įsigyti kur kas pigiau.

Tokių didelių akcijų tikėtis nereikėtų, tačiau dideli šansai, jog sutaupysite apie 10-25 procentus televizoriaus vertės. Vertėtų pažymėti, jog šiuo laikotarpiu mažesne kaina parduodami kompaktiškesni televizorių modeliai, todėl ieškodami didžiausios įstrižainės, galite šiek tiek nusivilti.

Juodasis penktadienis. Apie šį visame pasaulyje populiarų išpardavimą šiais laikais yra girdėjęs kone kiekvienas.

Jo pradžia simbolizuoja kalėdinio pasiruošimo pradžią, o prekybininkai dažniausiai siūlo įstabias nuolaidas – net ir naujausius televizorius tuomet galima įsigyti už ženkliai mažesnę kainą.

Kai kuriais atvejais šiuo laikotarpiu kainos gali sumažėti net 60 procentų, tad jeigu jau kurį laiką svarstėte apie naują televizorių, niekuomet nesuklysite jo pirkimui pasirinkę būtent šią dieną. Šios akcijos visuomet taikomos penktadienį po Padėkos dienos, kuri vyksta 4-tąjį lapkričio ketvirtadienį.

Kibernetinis pirmadienis. Internetinė juodojo penktadienio atmaina vyksta iš karto po šio didžiulio išpardavimo – jei į jį nesuspėjote ar tiesiog norite ramiai apsipirkti internetu, pirmasis pirmadienis po Padėkos dienos tam tinka idealiai.

Teigiama, kad šią dieną televizoriai parduodami su 20-50 procentų nuolaida, tačiau pradėję nuo vidurnakčio ir paskyrę laiko paieškoms, galite atrasti ir dar įspūdingesnių pasiūlymų.

Antra Kalėdų diena. Pasibaigus visam šventiniam dovanų bumui, televizorių perkamumas tikrai nėra pats didžiausias, todėl prekybininkai stengiasi pirkėjus suvilioti 25- 50 procentų nuolaidomis.

Daugelis iš jų jau pradeda galvoti apie Naujus metus ir lentynų atlaisvinimą, taigi iš esmės visą laikotarpį nuo švenčių pabaigos iki vasario pradžios galima tikėtis labai vertingų pasiūlymų.

Datų, kuomet televizoriai parduodami pigiau, tikrai pakankamai daug, kad galėtumėte prie jų prisiderinti ir pasinaudoti vertingiausiais pasiūlymais. Tačiau tai nereiškia, kad neverta atkreipti dėmesio į kitas vykstančias akcijas, kurių metu taip pat galima nemažai sutaupyti. Televizoriai mažesne kaina dažnai parduodami pigu.lt/lt/televizoriai"="">pigu.lt/lt/televizoriai"" target="_blank">Pigu.lt el. parduotuvėje.

Parengta bendradarbiaujant su Pigu.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.