S. Malinauskas: gali tekti anksčiau nei prognozavome naudoti valstybės rezervą

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas sako, kad dėl koronaviruso gali tekti anksčiau naudoti valstybės rezervą, tačiau, pasak jo, valstybė yra tam pasirengusi.

S.Malinauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Malinauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis, ELTA

Mar 2, 2020, 4:32 PM

„Mes turime pasaulinę krizę, kalbant apie akcijų biržą. (...) Turime normalius rezervus ir atsargas, kad galėtume tas skyles užpildyti žmonėms neskausmingu būdu. Panašu, kad galime žymiai anksčiau nei prognozavome susidurti su tuo, kad teks naudoti valstybės rezervą“, – „DELFI Diena“ laidoje sakė S. Malinauskas.

Anot premjero patarėjo, Lietuva dabar yra geriau pasiruošusi ekonominiams sukrėtimams nei buvo pasiruošusi 2008 metų ekonominei krizei.

„Labiau apie ekonomikos skatinimą kalbame, jei to prireiktų. Pačiomis įvairiausiomis kryptimis. (...) Jei matome naftos kainos kritimą, akcijų biržų didžiulį nepasitikėjimą pasaulyje, trauksis eksporto rinkos, mūsų verslininkams bus sunkiau savo produkciją pardavinėti.

Čia tokie juodieji scenarijai, gal net neverta apie tai kalbėti, bet tokiu atveju turėtume, kaip valstybė, pasirūpinti, kad nebūtų bankrotų, to, kas buvo 2008 metais. Kad žmonės išsaugotų darbo vietas, kad būtų išmokamos socialinės išmokos, ir mes tai padarysime.

Nesu toks juodas pranašas, kad manyčiau, jog pasikartos 2008 metai, bet valstybė žymiai geriau pasiruošusi nei tada“, – laidoje sakė S. Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.