Azartinių lošimų reklamoje bus privalomi įspėjamieji užrašai

Seimas priėmė Azartinių lošimų įstatymo pataisas, kuriomis nuo liepos įtvirtintas reikalavimas leidžiamoje azartinių lošimų reklamoje skelbti įspėjamuosius užrašus. Už šiuos teisės akto pakeitimus balsavo 107 Seimo nariai, susilaikė 8 parlamentarai.

Pagal dabar galiojantį reglamentavimą Lietuvoje draudžiama reklamuoti azartinius lošimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pagal dabar galiojantį reglamentavimą Lietuvoje draudžiama reklamuoti azartinius lošimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2020, 1:15 PM

Priimtomis pataisomis nutarta, kad skelbiant leidžiamą azartinių lošimų reklamą turės būti pateiktas įspėjamasis užrašas apie tai, kad dalyvaujant azartiniuose lošimuose gali atsirasti priklausomybė nuo azartinių lošimų ar patologinis potraukis lošti. Įspėjamojo užrašo turinį ir jo pateikimo reklamoje taisykles nustatys Priežiūros tarnyba.

„Priklausomybė išsivysto ne kiekvienam lošėjui, tačiau ši rizika egzistuoja visuomet. Praktika įspėti žmones apie potencialias neigiamas pasekmes Lietuvoje jau egzistuoja tabako ir farmacijos sektoriuose ir jos taikymas azartinių lošimo sektoriui būtų nuoseklus žingsnis, parodantis vienodą požiūrį į probleminių pasekmių galinčias turėti veiklas“, – teigia naujų nuostatų iniciatoriai.

Pagal dabar galiojantį reglamentavimą Lietuvoje draudžiama reklamuoti azartinius lošimus, išskyrus azartinius lošimus organizuojančių bendrovių pavadinimus, prekių ženklus ir organizuojamų lošimų rūšis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.