Kovai su COVID-19 skyrė 122 tūkstančius eurų – pagelbės per Raudonąjį Kryžių

Gyvybės draudimo ir pensijų bendrovė AVIVA stoja į kovą su koronavirusu ir skiria 122 tūkstančius eurų pagalbai vienišiems seneliams Lietuvoje. Šios lėšos pervedamos Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijai. Jos skirtos vienišų senyvo amžiaus žmonių lankymui ir pagalbai jiems pandemijos metu.

Lėšas draudikai skyrė savanoriams – vienišų senolių lankymui ir pagalbai jiems pandemijos metu.<br> Organizatorių nuotr.
Lėšas draudikai skyrė savanoriams – vienišų senolių lankymui ir pagalbai jiems pandemijos metu.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 5:11 PM

Reaguodama į situaciją ir atsižvelgdama į pandemijos mastą, AVIVA Lietuvos Raudonajam Kryžiui dabar skiria 57 tūkst. eurų. Dar 65 tūkst. eurų jau pasiekė Lietuvą.

Už šią paramą pradėta kurti speciali savanorių nuotolinių mokymų ir informavimo sistema, leisianti operatyviau susisiekti su savanoriais dėl pagalbos vienišiems seneliams ekstremalių situacijų metu.

Parama – ir maistui seneliams

Visų pirma dėmesys yra skiriamas savanorių skaičiaus didinimui, kad siaučiant pandemijai būtų galima suteikti pagalbą kuo daugiau vienišų senelių visoje Lietuvoje.

Daugelis vienišų Lietuvos senelių dabar yra visiškai priklausomi nuo juos lankančių savanorių pagalbos. Savanoriai jiems pristato maisto, vaistų ar kitų būtinųjų prekių, esant reikalui, išveda pavedžioti augintinius, kad vyresnio amžiaus žmonės galėtų saugiai likti namuose.

AVIVA parama bus panaudojama savanorių paieškai, mokymams, jų darbo organizavimui ir stebėjimui, įspėjamosios sistemos vystymui.

Taip pat savanorių išlaidoms, tokioms kaip kuras, padengti, savanorių apsaugos priemonėms, maisto ir būtinųjų prekių paketams seneliams, kurie patys neišgali jų įsigyti.

„Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė sako, kad svarbu pandemijos metu nepalikti nė vieno vienišo senelio be pagalbos. „Soti, rami, užtikrinta senatvė – visada buvo ir yra AVIVA veiklos prioritetas.

COVID-19 itin pavojingas vyresnio amžiaus žmonėms, o vienišiems seneliams juos lankantys savanoriai yra vienintelis pagalbos ramstis, todėl mums šis projektas yra itin prasmingas ir svarbus.

Skiriamos lėšos padės vienišiems seneliams sulaukti elementarios pagalbos pandemijos metu, tokios kaip maisto pristatymas, kitų buitinių rūpesčių sutvarkymas. Juos lankantiems savanoriams – būti užtikrintiems dėl savo sveikatos ir apsaugos, dirbant šį svarbų darbą“, – sako A. Grabinskė.

Pirmieji žingsniai jau žengti

Gavęs AVIVA finansavimą, Lietuvos Raudonasis Kryžius padvigubino savanorių ratą iki 350 savanorių. Daugiau nei dvigubai, iki 410, išaugo ir lankomų senelių skaičius. Planuojama jau netrukus pasiekti ir reguliariai lankyti 1000 senelių.

„Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ atstovė Jurgita Labanauskienė sako, kad dabartiniu metu itin išryškėja trapi senelių psichologinė būsena.

„Mūsų lankomi seneliai yra itin pažeidžiami, jautrūs, sunerimę dėl dabartinės situacijos. Karantino pradžioje atlikome globojamų senelių apklausą telefonu ir pamatėme, kad jiems labai reikalingas emocinis palaikymas, jie nori žinoti, kad nėra palikti vieni šioje krizėje.

Pagalbos laukiančių senelių yra gerokai daugiau, nei mes pajėgūs apimti.

AVIVA skirtos lėšos mums atriša rankas – galime suteikti pagalbą gerokai daugiau vienišų senelių nei įprastai ir ne tik pristatyti jiems maisto ar vaistų, bet ir padėti buityje, nuraminti“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus programos „Šilti apsilankymai“ vadovė Jurgita Labanauskienė

Projektą planuojama vykdyti tiek, kiek reikės, atsižvelgiant į koronaviruso plitimo mastą. Aprimus koronaviruso siautėjimui, savanoriai ir toliau padės vienišiems pagyvenusiems žmonėms ekstremalių situacijų, pavyzdžiui, karščio bangų, metu.

Tarptautinės AVIVA grupės bendradarbiavimas su Raudonojo Kryžiaus organizacija užsimezgė 2016 m. ir siekia mažinti įvairių visuomenės grupių pažeidžiamumą. Kovai su koronavirusu AVIVA iš viso skyrė beveik 11 milijonų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.