Pajamų deklaravimas įsibėgėja – VMI sulaukė jau pusės milijono deklaracijų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) jau pateikė per 714 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijų. Pusė milijono deklaracijų pateiktos vos per 7 dienas. Iki šiol 434 tūkst. gyventojų deklaravo 98 mln. eurų grąžintiną GPM sumą. Dar 117 tūkst. deklaravusiųjų į valstybės biudžetą sumokės apie 37 mln. eurų mokėtino GPM.

VMI. Mokesčių inspekcija, deklaracijos<br>R.Danisevičiaus nuotr.
VMI. Mokesčių inspekcija, deklaracijos<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Aliukonytė-Šnirienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Aliukonytė-Šnirienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 12:03 PM

VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė primena, kad šiemet pajamas deklaruoti ir mokesčius sumokėti reikia vėliau, iki liepos 1 d.

Šiemet metines pajamų mokesčio deklaracijas jau pateikė 59 tūkst. individualią veiklą vykdančių asmenų, iš kurių daugiau nei pusė – virš 33 tūkst. – dar pernai teikė popierines deklaracijas arba pildė ir pateikė jas su VMI darbuotojų pagalba.

VMI primena, kad iki liepos 1 d. gyventojai, teikdami pajamų deklaraciją, taip pat gali skirti paramą organizacijoms, politinėms partijoms, profesinėms sąjungoms ar meno kūrėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.