V. Šapoka kartoja: poreikio peržiūrėti šių metų biudžetą nematau

Finansų ministras Vilius Šapoka kartoja nematantis poreikio Seimui teikti patikslintą šių metų biudžetą.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2020, 2:21 PM

„Šiuo metu aš tokio poreikio nematyčiau, nes tos išlaidos, kurios yra papildomai skiriamos, susijusios su ekstremalia situacija“, – antradienį pareiškė ministras, atsakydamas į Audito komiteto pirmininkės Ingridos Šimonytės klausimą dėl galimos biudžeto peržiūros.

Jis dar kartą priminė, kad Seimas padidino skolinimosi limitą, kad būtų padengtos negautos biudžeto pajamos bei papildomos išlaidos, būtinos ekstremalios situacijos suvaldymui.

„Poreikis būtų, jeigu, kaip ir numatyta dabartiniame įstatymo projekte, nepakaktų tų numatytų lėšų. Yra numatyta diskrecijos teisė Vyriausybei pasiskolinti papildomai ir iki pateikimo atnaujinto biudžeto. Kažkokių kitų prielaidų, kurios paskatintų ateiti su atnaujintu biudžetu, šiuo metu nematyčiau“, – sakė ministras.

Tuo metu I. Šimonytė įsitikinusi, kad Vyriausybė privalo tikslinti šių metų valstybės biudžetą.

„Pajamų planą aiškiai reikia koreguoti, deficitas, kuris yra Seimo patvirtintas, niekada nebus įvykdytas. Išlaidos taip pat, kurios yra dabar Vyriausybės daromos arba priimamos atskirais įstatymais, viršija patvirtintus asignavimų limitus, todėl juos reikia didinti“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Seimas antradienį priėmė svarstyti Vyriausybės teiktas Valstybės skolos ir 2020 metų biudžeto įstatymų pataisas.

Jomis siūloma leisti Vyriausybei teikti valstybės garantijas dėl fondo vertybinių popierių naudojimo ekonomikos skatinimui ir verslo finansavimui. Bendra tokių įsipareigojimų, prisiimtų šiais metais suma, vienu metu negalėtų viršyti 500 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.