INVEGA lėšų suma paskoloms nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams padidinta iki 200 mln. eurų

Lietuvoje veikiantiems verslams bei verslininkams jau išmokėta visa pradinė paskolų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui numatyta suma – 50 mln. eurų. Siekiant padėti daugiau verslų, šio tipo paskoloms skirta suma padidinta iki 200 mln. eurų.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 2:39 PM

INVEGOS vadovo Kęstučio Motiejūno teigimu, paskolų suma ir teikimo sąlygos pakeistos įvertinus verslo poreikius.

„Pastarųjų dviejų mėnesių patirtis aiškiai parodė, kad lengvatinės paskolos verslui ypač reikalingos, – sako K. Motiejūnas. – Dėl šios priemonės pateikiama daugiausia paraiškų, o tai rodo, kad šias paskolas patys verslininkai geriausiai pritaiko savo poreikiams. Paraiškoms viršijant numatytą paskolų fondą bei norint sudaryti daugiau galimybių verslui gauti pagalbą, buvo nuspręsta jį padidinti. Ir toliau nuolat stebime valstybės pagalbos teikimo dinamiką, siekdami kuo geriau patenkinti verslo poreikius“.

Pasak jo, padidinus paskolų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui fondą, pailgintas ir maksimalus paskolų terminas – iki 72 mėn. Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui teikiamos iki 2020 m. liepos 31 d.

Taip pat patikslinta sąlyga dėl sunkumų patiriančių įmonių. Anksčiau įmonės negalėjo gauti paskolos, jeigu, 2019 m. gruodžio 31 d. duomenimis, buvo patiriančios sunkumų. Dabar tokios įmonės gali gauti paskolą, jei įrodo, kad paraiškos teikimo metu nebėra patiriančios sunkumų.

Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms bei verslininkams (SVV subjektams) skirtos INVEGA paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui padeda padengti būtinąsias kasdienes išlaidas. Paskolos teikiamos be užstato.

Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslui teikiamos per finansų tarpininkus – bankus, kredito unijas ir alternatyvius finansuotojus. Iki šiol daugiausia paskolų suteikė „FinBee verslui“, AB Šiaulių bankas ir NOVITI. Jas teikia ir Lietuvos kredito unijų konsorciumas, AB „Swedbank“, AB SEB bankas, UAB „BnP Finance“, SME Finance.

Naujausia informacija apie visas INVEGOS siūlomas priemones ir per jas teikiamą valstybės pagalbą su sunkumais dėl COVID-19 krizės susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui skelbiama interneto svetainės specialioje skiltyje Pagalba verslui COVID-19 krizės metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.