J. Narkevičiaus turtai kelia klausimų – vykdant namo renovaciją kišenės tik pilnėjo

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, įklimpęs į skandalą dėl namo Trakuose renovacijos, tvirtina, kad būstas tvarkytas dabar jau mirusių tėvų lėšomis, o turtus politikas esą susikrovė iš atgautų žemių, tačiau LRT Tyrimų skyriaus duomenys rodo, kad po tėvų mirties J.Narkevičius paveldėjo net daugiau žemės, nei šie buvo susigrąžinę.

J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
J.Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 11, 2020, 8:18 AM, atnaujinta Jun 11, 2020, 12:18 PM

Tyrimo duomenimis, tuo metu, kai vyko namo renovacija, politiko kišenės tik pilnėjo – J.Narkevičius deklaruoja, kad 2012 metais kartu su žmona į bankus padėjo 439 tūkst. eurų (1,5 mln. litų). Apie savo turtų kilmę ministras paaiškinti atsisako – jo advokato teigimu, tai yra teisėsaugininkų atliekamo tyrimo objektas.

Oficialiais duomenimis, J.Narkevičiaus tėvams buvo atkurtos nuosavybės teisės į 7 hektarus žemės Trakų rajone, o jų valdomų žemių plotai ne mažėjo, bet išsiplėtė iki 10 hektarų. Iš visų Narkevičių šeimai sugrąžintų žemės sklypų buvo parduotas tik vienas – prie įvažiavimo į Trakus. Nekilnojamojo turto ekspertų vertinimu, tuo metu šio 8 arų sklypo vertė galėjo siekti nuo 64 iki 130 tūkst. litų.

LRT gegužės viduryje rašė, kad J.Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

J.Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas. Jis tikina turįs dokumentus, kuriais gali pagrįsti 166 tūkst. litų (apie 48 tūkst. eurų), išleistų tėvų namo rekonstrukcijai.

Sako, kad visas jo turtas įgytas teisėtai

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad visos turtas įgytas teisėtai, tačiau detalių negali pateikti pagal susitarimą su teisėsaugos pareigūnais.

„Yra susitarimas su tyrėjais, kad informacija asmeniniais klausimais nebus teikiama, nes informacija pateikta tyrėjams, visus kitus klausimus, į kuriuos galimi atsakymai, atsakys mano advokatas“, – ketvirtadienį sakė J. Narkevičius.

„Visi duomenys apie turtą, pinigus, sandorius yra vieši, ir aš, ir mano šeimos nariai deklaravo, deklaracijos yra viešos, kiekvienam piliečiui, žurnalistui yra galimybė išanalizuoti ir įsitikinti, kad visas turtas įsigytas teisėtai, paremtas pajamomis“, – tvirtino ministras.

J. Narkevičius taip pat teigė, jog Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pateikiami skaičiai apie jo šeimos turtą nėra tikslūs.

„Jei kažkas nesugeba atskirti eurų nuo litų 2012 ar 2010 metais, čia aš nieko negalėčiau pakomentuoti. Sandoriai patvirtini banko dokumentuose, šaltiniai, iš kur gauta, patvirtintas mano, žmonos, atlyginimo dydis, taigi augimas sutampa su atlyginimo dydžiu (...) Faktas, ką galiu pasakyti, kad minėta suma, kuro rodoma, ne eurais, o litais“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.