Išgirdo verslininkus – atnaujino nuomos kompensavimui skirtą elektroninę sistemą

Atsižvelgdama į verslininkų vertinimus ir pasiūlymus, nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) realizavo techniškai trūkstamą galimybę dėl nuomos mokesčio kompensacijų besikreipiantiems verslams pateikti kreditines sąskaitas faktūras.

Pasinaudoti pagalba galės ir tie verslai, kuriems nuomos mokesčio nuolaida buvo pritaikyta ne iš karto įsigaliojus karantinui.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr. 
Pasinaudoti pagalba galės ir tie verslai, kuriems nuomos mokesčio nuolaida buvo pritaikyta ne iš karto įsigaliojus karantinui.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 3:09 PM

Sinchronizavus INVEGOS ir VMI sistemas, paraiškas vertinantys INVEGOS specialistai galės matyti VMI i.MAS sistemoje užregistruotas kreditines sąskaitas faktūras.

Įgyvendinti techninius pakeitimus buvo siekiama reaguojant į išryškėjusią dažną situaciją, kuomet paskelbus apie dalinį patalpų nuomos kompensavimą, nuomotojas įprastine tvarka jau buvo išrašęs nuomos sąskaitą jo patalpose veiklą vykdžiusiam verslui, o dėl nuolaidos nuomos mokesčiams, reikalingos gauti kompensaciją iš valstybės lėšų, nuomininkui ir patalpų nuomotojui pavyko susitarti tik vėliau – pritaikytą nuolaidą tokiu atveju šalys užfiksuoja per kreditinę sąskaitą faktūrą.

INVEGA atliko techninius nuomos kompensacijų sistemos pakeitimus, kurie leis platformai atpažinti registruojamas kreditines sąskaitas faktūras.

„Išaiškėjus, jog tai gana dažnas scenarijus, dar neturėjome techninių galimybių registruoti kreditines sąskaitas faktūras, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas. – Atlikę reikalingus techninius pakeitimus, šią problemą išsprendėme.

Galimybe pasinaudoti valstybės teikiama pagalba dabar galės ir tie verslai, kuriems nuomos mokesčio nuolaida buvo pritaikyta ne iš karto po įsigaliojusio karantino“.

Paraišką dėl nuomos subsidijų pildantys įmonių atstovai turės nurodyti kreditinės sąskaitos faktūros identifikavimo VMI i.MAS sistemoje duomenis. INVEGOS paraiškų platformoje įdiegtas automatinis algoritmas nuo šiol gebės patikrinti, kokia sąskaita koreguojama išrašant kreditinę sąskaitą faktūrą, ir, ar nuomotojas iš tiesų pritaikė pakankamą nuolaidą, kad nuomininkui atsirastų galimybė pretenduoti į nuomos kompensaciją.

„Mums svarbūs verslo poreikiai, o verslininkų pastabos, pasiūlymai padeda išryškinti tobulintinus aspektus – tiek techninius, tiek praktinius, – sako INVEGA vadovas. – Siekiame, kad verslui būtų sudarytos kuo palankesnės galimybės pasinaudoti valstybės teikiamu finansinavimu“.

Specialiai nuomos kompensavimui skirtoje platformoje taip pat patikslintas nuomos sutarčių datų pildymas, paraiškų pateikimo ir vertinimo funkcionalumas.

Be to, paraiškas pildyti ir pateikti gali įmonės vadovas arba jo įgaliotas asmuo, jei įgaliojimas įkeliamas į sistemą arba pateikiamas el. paštu igaliojimai-nuoma@invega.lt.

INVEGA primena, jog, siekiant gauti dalinį patalpų nuomos mokesčio kompensavimą, paraišką turi užpildyti abi šalys – nuomotojas ir nuomininkas. Nuomotojas nuomininkui turi būti bent 30 proc. sumažinęs nuomos mokestį kompensacijos laikotarpiu, kuris apima karantino laikotarpį ir du mėnesius po jo.

Sumažintas nuomos mokestis lyginamas su paskutiniu mėnesiu prieš karantiną (vasario mėn.), o išpildžius šią sąlygą, valstybės lėšomis numatyta kompensacija siekia 50 proc. vasario mėn. buvusio nuomos mokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.