Pradėję veikti sporto klubai ginčijasi su klientais – nesutaria dėl abonementų pratęsimo

Į sporto klubus grįžo tik kiek daugiau nei pusė iki karantino sportavusių žmonių, sako Sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas Aurimas Mačiukas. Jo teigimu, atnaujinus veiklą kyla iššūkių dėl abonementų pratęsimo, o naujus klientus svarstoma pritraukti įvairiomis akcijomis.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Malvina Baužytė, ELTA

Jun 17, 2020, 11:37 AM, atnaujinta Jun 17, 2020, 11:39 AM

„Tendencija tokia – šiuo metu jau vasaros sezonas. Tie, kurie turėjo abonementus, ne visi sugrįžo. Dėl atsigavimo – viskas priklausys nuo epidemiologinės situacijos. Jeigu bus kalbos apie antrą bangą, kad ir kaimyninėse šalyse, nebūtinai Lietuvoje, tikrai nebus masiško grįžimo. Visgi žmonės įsibaiminę, dalis ekonomiškai prasčiau laikosi, tad visišką atsigavimą planuojame kitų metų rudenį“, – sakė A.Mačiukas.

Kaip anksčiau skelbė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), ji pastaruoju metu sulaukianti vartotojų skundų dėl savavališkai sporto klubų pratęsiamų paslaugų teikimo sutarčių, kurios karantino apribojimų metu buvo laikinai sustabdytos. Pasak A.Mačiuko, dėl abonementų pratęsimo šiuo metu kyla nesklandumų.

„Tie, kurie turėjo ilgalaikius abonementus, tas laikotarpis, kai buvo uždaryti klubai dėl karantino, automatiškai prasitęsia, bet iškilo klausimų dėl laiko, terminų. Pavyzdžiui, žmogus turėjo metinį abonementą, pusė metų praėjo, tuomet 2 mėnesiai karantinas, pagal sutartį likę pusė metų. Visgi dalis klientų pradėjo ginčyti tai, kad jie buvo nusiteikę sportuoti iki rugsėjo, o dabar turi iki lapkričio. Iš VVTAT ėjo vieni įsakymai, dabar – kiti, žadama ir individualiai tikrinti. Yra teisinis klausimas. Jis dar sprendžiamas, nes tokios situacijos iki šiol nėra buvę“, – naujienų agentūrai „Elta“ teigė A.Mačiukas.

Sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas tikino, kad sporto klubai kainų kelti neplanuoja, priešingai – galimos įvairios nuolaidos ir akcijos naujiems klientams pritraukti.

„Kainų kėlimo tikrai nebus, nes ir srautai sumažėjo, vasaros sezonas, tokios nuotaikos žmonių... Kainų kėlimas reikštų tik sportuojančiųjų sumažėjimą. Kad bazinės kainos bus mažinamos, nemanau, bet įvairios nuolaidos, akcijos galimos tam, kad prisišauktume naujų klientų“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.