Sukčiai įsisiautėjo internete: jų laimikiai – įspūdingi

Ant internete numesto sukčių jauko – prekybos kriptovaliutomis – užkibusi vilnietė per pustrečio mėnesio prarado 28 tūkst. eurų. O automobilį nuotoliniu būdu pirkęs sostinės gyventojas neteko 21 500 eurų.

Ant internete numesto sukčių jauko užkibusi vilnietė per pustrečio mėnesio prarado 28 tūkst. eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ant internete numesto sukčių jauko užkibusi vilnietė per pustrečio mėnesio prarado 28 tūkst. eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2020, 2:22 PM

Lengvu uždarbiu susigundžiusi 55 metų vilnietė dabar graužia nagus ir keikia tą dieną, kai internete pastebėjo skelbimą apie galimybę užsidirbti prekiaujant kriptovaliutomis. Esą tereikia jų įsigyti, o po kiek laiko parduoti brangiau.

Kaip vėliau policijos pareigūnams pasakojo nukentėjusioji, pirmąją sumą jį sumokėjo gegužės 18 dieną ir stebėjo, kas bus.

Netrukus jos virtualus pelnas ėmė didėti, todėl moteris susigundė pirkti kriptovaliutų už didesnes sumas ir džiaugėsi nuolat pilnėjančia sąskaita.

Pirmieji įtarimai, kad įsivėlė į nešvarius dalykus, moteriai kilo po to, kai ji panoro virtualius pinigus išsikeisti į tikrus.

Tąkart ji gavo pranešimą, kad tokia operacija įmanoma, bet tik tokiu atveju, jei ji į nurodytą sąskaitą perves tam tikrą sumą.

Nors ir dvejodama, moteris pinigus pervedė, tačiau niekas nepasikeitė – jos pelnas kaip buvo, taip ir liko virtualus.

Supratusi, kad internete susidėjo su sukčiais, vilnietė kreipėsi į policiją.

Moteris tvirtino, kad nuo gegužės 18 iki rugpjūčio 3 dienos nusikaltėliai iš jos išviliojo 28 078 eurus.

Šiek tiek mažesnės sumos neteko vilnietis, patikėjęs sukčių pažadais, kai internete nusprendė nusipirkti automobilį.

Policijos pareigūnams Antavilių soduose gyvenantis vyras pasakojo, kad neradus pageidaujamo automobilio Lietuvoje jo akys nukrypo į užsienį.

Perskaitęs daugybę skelbimų jis savo svajonių mašiną surado Olandijoje.

Vyrui tiko viskas – ir jos techniniai duomenys, ir nurodyta kaina, todėl jis negaišo ir iškart pradėjo derybas su pardavėjais.

Buvo sutarta, kad pirkimas vyks nuotoliniu būdu – lietuvis perves 21 500 eurų į nurodytą sąskaitą, o pinigus gavę pardavėjai pakraus mašiną į vilkiką, kuris ją greitai ir saugiai pristatys iki pirkėjo namų Lietuvoje.

Vyras savo pažadus įvykdė, pinigus pervedė ir laukė atvykstančio automobilio.

Vilkikas, kaip ir buvo minėję pardavėjai, atvažiavo, tačiau be vyriškio lauktos mašinos.

Vairuotojui paaiškinus, kad jis atgabeno visus automobilius, kuriuos turėjo atgabenti, ir nieko nežino apie jo mašiną, vyras puolė skambinti pardavėjams į Olandiją, tačiau su jais susisiekti nepavyko, jų telefonai buvo išjungti.

Įtaręs, kad pinigus pervedė sukčiams, kurie net neketino parduoti automobilio, vilnietis kreipėsi į policiją ir paprašė surasti nusikaltėlius.

Po jo pareiškimo pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau neabejojama, kad jis bus sunkus, nes jo pagrindiniai veikėjai – užsienio piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.