Antrąjį ketvirtį – 72 proc. mažiau turistų Lietuvoje: skelbia, kurie miestai nukentėjo labiausiai

Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc. mažiau turistų nei per tą patį laikotarpį prieš metus, Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad daugiausia turistų srautas sumažėjo didžiuosiuose šalies miestuose.

Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>T.Bauro nuotr.
Apgyvendinimo įstaigoms antrąjį ketvirtį apgyvendinus beveik 72 proc.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2020, 12:25 PM, atnaujinta Aug 24, 2020, 12:53 PM

„Įvyko aiškus pasidalinimas: kurortai ir didieji miestai. Didžiuosiuose miestuose srautas sumažėjo apie 80-90 proc., Druskininkuose taip pat sumažėjo, tik šiek tiek mažiau, nes Druskininkai labiau priklausomi nuo užsieniečių nei Birštonas. Taip ir pasiskirstė visa rinka, bet panašiai ir tikėjomės“, – sakė E. Šiškauskienė.

Anot jos, šiemet labiau nukentėjo žemesnio segmento viešbučiai.

„Didieji ir naujieji viešbučiai numetė kainas ir žmonės rinkosi labiau už patrauklią kainą 4-5 žvaigždučių viešbučius, ką sau šiaip neleistų. Tai labiau nukentėjo 2-3 žvaigždučių viešbučiai, kaip bebūtų keista, didžiuosiuose miestuose. Be abejo, labai suklestėjo kaimo turizmo sodybos ir gamtoje esantys viešbučiai, SPA, jie irgi gana gerai gyveno šį sezoną“, – teigė E. Šiškauskienė.

Asociacijos prezidentė teigė su nerimu laukianti rudens.

„Su nerimu laukiame rudens, nes pradės vaikai eiti į mokyklą, o mūsų pagrindiniai turistai yra latviai ir lietuviai. Tai labai nerimas ima dėl rugsėjo, nes rugpjūčio pabaigoje žmonės jau ruošiasi mokykloms, studentai – universitetams. Žiūrėsime, kokia situacija bus ir su nuotoliniu darbu, kiek galės lietuviai sau leisti pabūti gamtoje, sanatorijose ar poilsio namuose“, – sakė ji.

„Bet situacija labai kelia nerimą didžiuosiuose miestuose, verslo viešbučiams yra katastrofiška, nes artėja šildymo sezonas ir iki kito sezono nematome jokių prošvaisčių“, – pridūrė E.Šiškauskienė.

Pasak Statistikos departamento, antrąjį ketvirtį turistų iš užsienio apgyvendinta 47,4 tūkst., arba 91,3 proc. mažiau, šalies gyventojų – 260,8 tūkst., arba 52,9 proc. mažiau nei prieš metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.