Penktadalis pirmojo etapo dalyvių jau pasirinko naują elektros tiekėją

Daugiausiai elektros energijos suvartojantys Lietuvos gyventojai, vis aktyviau renkasi elektros tiekėją turimam nekilnojamajam turtui.

Žmonės neskuba, nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko penktadalis.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Žmonės neskuba, nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko penktadalis.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-30 10:02

Spalio 30 dienos duomenimis,  iš beveik 100 tūkst. patenkančių į pirmąjį etapą vartotojų – turto vienetų – beveik 21 tūkst.  parinko nepriklausomą elektros tiekėją. Daužniausiai buvo renkamasi iš 4 elektros tiekėjų, nors paslaugas jau teikia 6. 

Pasirinkimo procesas vis labiau įsibėgėja, tad neabejotinai iki gruodžio 10 d. didžioji dauguma tų, kuriems šiemet reikia pasirinkti elektros tiekėją, nuspręs kas jų namams, butams ar sodyboms nuo sausio tieks elektrą.

Gruodžio 10-oji – paskutinė diena pirmojo etapo dalyviams, kai jie turi pasirinkti elektros tiekėją valdomam nekilnojamajam turtui.

Kitu atveju, nuo sausio 1 d. nepasirinkus nepriklausomo tiekėjo ir nutrūkus visuomeninio tiekimo paslaugai, vartotojo turimam objektui elektra bus tiekiama ESO užtikrinama garantinio tiekimo paslauga.

Garantinis tiekimo elektros kainos (kaip produkto) dedamoji ne tik brangesnė ketvirtadaliu, bet ir kiekvieną mėnesį keisis, nes nustatoma pagal praėjusio mėnesio elektros biržos „Nordpool“ kainą.

Tad garantinio tiekimo vartotojas kas mėnesį mokės vis kitokią elektros kainą, o pati garantinio tiekimo paslauga teikiama ribotą – iki 6 mėnesių trunkantį – laiką. Todėl vartotojui naudingiau pasirinkti nepriklausomą, rinkos sąlygomis paslaugas teikiantį elektros tiekėją.

„Nuosaikiai augantys tiekėjus pasirenkančiųjų skaičiai rodo, kad vartotojai ne tik supranta pokyčio naudą, bet ir aktyviai priima sprendimus, nelaukdami paskutinės dienos, taip užsitikrinami, kad elektros tiekimo paslauga būtų teikiama iš jiems priimtiniausio ir geriausiai jų lūkesčius atitinkančio tiekėjo.

Viliamės, kad neatidėdami sprendimo „paskutinei nakčiai“, Lietuvos elektros vartotojai išreikš savo, kaip brandžių vartotojų supratimą, jog konkurencija grįstų paslaugų pasirinkimas – geriausia vartojo patirtis“, sako ESO paslaugų tarnybos vadovas Renaldas Radvila.

Natūralu, kad vartotojams gali kilti labai konkrečių, techninių ar pačio tiekėjo pasirinkimo proceso klausimų, ne tik dėl paties pasirinkimo, etapo trukmės, kainos, bet ir pvz. sutarties su tiekėju sudarymo procedūrų. Visiems tokiems ir panašiems klausimams skirta svetainė – www.pasirinkitetiekeja.lt

Čia galima rasti ne tik išsamiai aprašytą pokytį, jo eigą, etapus, bet ir pačius tiekėjus.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.