Biudžeto ir finansų komitetas pradeda biudžeto projekto svarstymą

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį pradeda svarstyti 2021 metų valstybės biudžeto projektą.

Pinigai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pinigai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilius Šapoka<br>T.Bauro nuotr.
Vilius Šapoka<br>T.Bauro nuotr.
Pinigai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pinigai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pinigai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pinigai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 6:14 AM, atnaujinta Nov 9, 2020, 6:25 AM

Šią savaitę komitetas svarstys ir vertins visų komitetų bei, skirtingai negu ankstesniais metais, negausius parlamentarų siūlymus biudžete numatyti papildomą įvairių sričių finansavimą.

Komiteto vadovas „valstietis“ Valius Ąžuolas BNS abejojo, ar naujoji valdžia biudžeto projektą pertvarkys iš esmės.

„Klausimas, kiek giliai peržiūrės – ar simbolinius pakeitimus darys, ar kažkokius kardinalius. Kad darytų kardinalius, neįsivaizduoju kaip“, – teigė jis.

Pasak V. Ąžuolo, yra numatyti terminai, per kiek laiko turės būti įsisavinti Ateities ekonomikos DNR plano pinigai, įskaitant Europos Sąjungos (ES) skiriamas lėšas atsigauti po koronaviruso krizės.

„Jiems yra terminas, iki kada reikia įlieti į ekonomiką. Jeigu pradėsime visus: ministerijas, savivaldybes gąsdinti, kad neduosime, neleisime, nedarysime, bus dar blogiau nei iš viso neduoti – išgirdę, kad neduos, jie numes, sakys, kam vargti, jeigu negausime. Dabar reikia rašyti projektus, rengti dokumentus, ruošti pirkimus – daug procedūrų“, – kalbėjo V.Ąžuolas.

Tuo tarpu konservatorius Mykolas Majauskas įsitikinęs, kad projektas bus grąžintas perdaryti – suformuota darbo grupė iš koalicijos partnerių deleguotų asmenų, kurie peržiūrės tam tikras biudžeto dalis ir teiks rekomendacijas koalicijos tarybai.

„Kitą savaitę to imsimės. Žiūrėsime pajamų, išlaidų, DNR plano investicijas“, – BNS teigė M. Majauskas.

Kol kas Seime registruota tik trys dešimtys parlamentarų siūlymų kitų metų biudžete papildomai numatyti beveik 17 mln. eurų. Anksčiau lėšų biudžete būdavo prašoma rasti 10 kartų daugiau.

Finansų ministras Vilius Šapoka yra sakęs, kad 2021 metų biudžeto projektas parengtas siekiant sumažinti valdžios sektoriaus deficitą bei stabilizuoti skolos ir bendrojo vidaus produkto santykio augimą. Jo teigimu, investicijoms į DNR biudžete numatyta 1,6 mlrd. eurų, o tai turėtų pritraukti dar daugiau investicijų.

Pirmas biudžeto svarstymas numatytas lapkričio 24-ąją, antrasis – gruodžio 17-ąją, o tada po kelių dienų vyks priėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.