Kad pinigų netektų išmesti į balą: paaiškino, kaip nusipirkti šviežią žuvį

2020 m. gruodžio 5 d. 18:17
Kiekvienas mėgstantis gaminti ir valgyti šviežią žuvį, pavydi uostamiesčio gyventojams, kurie turgavietėje gali nusipirkti pačios šviežiausios žuvies, kartais atkeliaujančiomis iš laivo tiesiai į turgų.
Daugiau nuotraukų (11)
Tą tvirtina ir pardavėja turguje: „Pas mus žuvis atkeliauja tiesiogiai iš žvejų. Mūsų šeimininkas turi sutartis, skambina ir atveža ją tiesiai“.
Maisto ir veterinarijos specialistai sako, kad žuvis šviežia gali išsilaikyti savaitę ar net ilgiau. O kaip išsirinkti šviežiausią žuvį? Prekybininkai pataria, kaip ją patikrinti: šviežia žuvis blizga, graži, žiaunos – raudonos.
„Šviežios žuvies kvapas, neturi jokio pašalinio kvapo, tai yra specifinis kvapas, būdingas atskiroms žuvų rūšims. Jeigu jaučiamas amoniako kvapas, tai rodo, kad žuvis pradeda gesti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Vyriausioji veterinarijos gydytoja Janina Kondrotienė.
Maisto ir veterinarijos specialistai perspėja: perkant nesupakuotą šviežią žuvį iš ledo vitrinos, svarbu atkreipti dėmesį, kaip ji laikoma.
Apie pusė žuvies turi būti padengta ledu – labai negerai, jei žuvis laikoma ant ledo, nes taip ji ima greičiau gesti.
Pasak veterinarijos gydytojos, labai svarbu, kad ledas aplink žuvį būtų švarus. Jis turi būti pagamintas iš švaraus ar geriamojo vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.