Tą tvirtina ir pardavėja turguje: „Pas mus žuvis atkeliauja tiesiogiai iš žvejų. Mūsų šeimininkas turi sutartis, skambina ir atveža ją tiesiai“.
Maisto ir veterinarijos specialistai sako, kad žuvis šviežia gali išsilaikyti savaitę ar net ilgiau. O kaip išsirinkti šviežiausią žuvį? Prekybininkai pataria, kaip ją patikrinti: šviežia žuvis blizga, graži, žiaunos – raudonos.
„Šviežios žuvies kvapas, neturi jokio pašalinio kvapo, tai yra specifinis kvapas, būdingas atskiroms žuvų rūšims. Jeigu jaučiamas amoniako kvapas, tai rodo, kad žuvis pradeda gesti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Vyriausioji veterinarijos gydytoja Janina Kondrotienė.
Maisto ir veterinarijos specialistai perspėja: perkant nesupakuotą šviežią žuvį iš ledo vitrinos, svarbu atkreipti dėmesį, kaip ji laikoma.
Apie pusė žuvies turi būti padengta ledu – labai negerai, jei žuvis laikoma ant ledo, nes taip ji ima greičiau gesti.
Pasak veterinarijos gydytojos, labai svarbu, kad ledas aplink žuvį būtų švarus. Jis turi būti pagamintas iš švaraus ar geriamojo vandens.