Idėjos Kalėdų Seneliui – štai kokių dovanų šiemet labiausiai geidžia vaikai

Kalėdinių dovanų pirkimo karštinė šiemet prasidėjo anksčiau nei įprastai. Koronaviruso baimė skatina žmones pasirūpinti šventinėmis dovanomis saugiai ir ne prieš Kalėdas, kai prekybos centrai būna apgulti labiausiai, o prekių pasirinkimas – mažiausias.

Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Reikia ir tokių dovanų, kurios atotraukia vaikus nuo virtualaus pasaulio.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 4:56 PM

Šiais metais dėl saugumo vis daugiau žmonių renkasi dovanas internete. Kita pastebima tendencija – dovanas užsisako iš anksto, kad gautų laiku ir trokštamų prekių nepritrūktų.

Kokios tendencijos žaislų pasaulyje vyrauja 2020 metais? Kokių kalėdinių dovanų labiausiai trokšta mažieji? Ką galima „pasufleruoti“ Kalėdų Seneliui padėti po eglute šiais metais?

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Laura Aksomitaitė dalinasi įžvalgomis ir patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkant svajonių dovanas vaikams.

Dovanos skatina mąstymą 

Šiame technologijų amžiuje sudėtinga sudominti vaikus tradiciniais žaislais ir žaidimais. Kyla klausimas, kaip išrinkti dovaną, kuri leistų atitraukti vaikus nuo virtualaus pasaulio?

Viena išeičių – stalo žaidimai. Jie ypač išpopuliarėjo karantino metu, kai žmonės ieškojo pramogų ir veiklų visai šeimai kartu.

Edukaciniai ir strateginiai stalo žaidimai yra ne tik puiki pramoga visai šeimai, bet ir vaikus moko sąžiningo žaidimo principų, varžymosi, komandinio darbo, skatina mąstymą.

„Atkreipkite dėmesį į tokius stalo žaidimus, kaip vieną populiariausių pasaulyje žodžių žaidimą „Scrabble“, „Lažinkimės?“, „Monopolis“, atminties lavinimo žaidimą vaikams „Hatchy Matchy“ ar „Laivų mūšis“.

Viena įdomiausių naujovių – „Monopolis greitis“, kurį sužaisite greičiau nei per 10 minučių. Šį žaidimą labai vertina tėvai, neturintys daug laiko pramogoms, bet norintys skirti kokybiško dėmesio savo vaikams“, – pastebi L. Aksomitaitė.

Kitas vertas dėmesio pasirinkimas – „Gyvenimo žaidimas“. Amerikietiškus kalnelius primenančioje kelionėje per gyvenimą laukia nuotykiai, šeima, netikėtumai ir gyvūnai!

Ką pasirinksi – šeimos kelią, karjerą ar rizikingą kelią? Eidami gyvenimo keliu, žaidėjai gali pasirinkti vienokį ar kitokį gyvenimo modelį ir patirti daugybę netikėtumų, susijusių su šeima, karjera ir kitais esminiais gyvenimo momentais. Be to, šiame žaidime galima iš prieglaudos paimti gyvūnus! Ar tavo pasirinktas gyvenimo kelias pasiteisins?

Grįžta į madą šachmatai

„Pastebėjau dar naują madą – „Netflix“ serialo „Queen‘s Gambit“ dėka auga ir šachmatų pardavimai“, – šypsosi L. Aksomitaitė.

Šis karališkas žaidimas šachmatais vysto ne tik loginį, bet ir kūrybinį, strateginį mąstymą. Žaidžiantys šį žaidimą ugdo kantrybę, mokosi ieškoti išeičių iš įvairių situacijų, o tai ypač praverčia gyvenime.

Naujos kartos robotų kovos

„Populiariais išlieka interaktyvūs ir edukaciniai žaislai. Šiemet vieni geidžiamiausių – kovojantys robotai –balionai.

Naujos kartos robotai ant savo kumščių turi išsiskleidžiančius smeigtukus, o ant galvos – nuimamus akinius. Robotai gali atlikti 5 kvapą gniaužiančius veiksmus, kuriuos lydi garso efektai. Galima žaisti su draugais arba kovoti vienam prieš kompiuterį“, – naujienomis dalinasi L. Aksomitaitė.

Primena tikrus augintinius

Mažesniems vaikams rekomenduojami interaktyvūs minkšti žaislai „FurReal“ gyvūnėliai, primenantys tikrus augintinius ir galintys tapti geriausiais vaikų draugais.

Pavyzdžiui, meškutis „Cubby“ turi naktinį režimą, skambant ramiai muzikai skleidžia miegančio gyvūnėlio garsus. „Peealots“ šunelis vizgina uodegą, geria iš buteliuko, sukioja galvą, turi pavadėlį ir netgi galima su juo išeiti pasivaikščioti.

Retro žaidimai leis vaikams pajausti tėvų vaikystės skonį Klasika tapę žaidimai: „Contra“, „Mario“, „Tanks“, „Turtles“, „Robocop“, „Mortal Kombat“, „Bomberman“ ir dar daugelis kitų sugrįžta į jūsų vaikų gyvenimą retro klasikinio nešiojamojo žaidimų kompiuterio dėka.

„Jame yra net 400 įvairių skirtingų žaidimų, kurie leis jums sugrįžti į vaikystę arba jūsų vaikams susipažinti su tėvų vaikystės žaidimais. Šis nostalgijos kupinas rinkinys pradžiugins kiekvieną“, – teigia produkto vadovė.

Grožio salonas – princesės namuose

Pirmojo karantino metu įvesti priverstiniai pokyčiai gražintis namuose įkvėpė ir mažąsias princeses. Jos taip pat mielai renkasi kosmetinius stalelius, plaukų šukavimo priemones, makiažo ar manikiūro priemones.

Viena įdomesnių naujienų – „GoGlam“ specialus nagų dekoravimo aparatas, kuris padės kiekvienai mergaitei susikurti išskirtinį manikiūrą ir džiaugtis blizgančiais nagučiais.

„Rinkinyje – daugybė skirtingų nagų lakų ir raštų, tad mažosios princesės niekada neatrodys nuobodžiai“, –sako L. Aksomitaitė.

Virtualios realybės pramogos 

Šiais laikais virtualios realybės pramogos – vienos geidžiamiausių ne tik per vaikų gimtadienius. Vaikai trokšta tokių pramogų kasdien, todėl virtualios realybės akiniai, šautuvai – tai, be ko nebegali gyventi šiuolaikiniai berniukai.

Naujausi žaislai sujungiami su išmaniuoju telefonu, tad galima mėgautis įvairiausiais virtualios realybės žaidimais. Unikali patirtis, realybės pojūtis, galimybė žaisti su draugais – viskas, ko reikia ne tik berniukams.

Nemirštanti klasika

Jau daugybę metų „Lego“ kaladėlės ir rinkiniai savo populiarumu nenusileidžia net patiems išmaniausiems žaislams. Šimtai įvairių teminių grupių: nuo filmų iki klasikinių (piratai, riteriai, indėnai) motyvų.

„Lego“ rinkiniai vis dar yra ideali dovana tiek berniukams, tiek mergaitėms. Tokias dovanas vaikams nebijodami apsirikti drąsiai perka ne tik tėvai, bet ir krikšto tėvai, draugai. Tai saugus pasirinkimas, kai nežinai, kaip nustebinti vaiką“, – teigia L. Aksomitaitė.

Nori tapti dailininkais

Karantino metu taip pat labai išpopuliarėjo ir iki šiol savo pozicijų tarp 10 TOP geidžiamų žaislų neapleidžia įvairūs edukaciniai rinkiniai, pavyzdžiui, dailininko lagaminėlis, tapyba pagal skaičius ir spalvas, dėlionės ar siuvinėjimo rinkiniai.

„Tokie rinkiniai kiekvienam jaunam menininkui suteikia įkvėpimo, pasitikėjimo savimi ir parodo kelią, kaip galima ugdyti savo talentą ir pasiekti trokštamą rezultatą“, – pasakoja L. Aksomitaitė.

Žaislai iš televizoriaus ekranų

Kalėdiniu laikotarpiu itin populiarūs žaislai, kurių gamintojai skiria daug dėmesio reklamai televizijoje ir kituose kanaluose.

„Vaikai prašo Kalėdų Senelio, kad nori tokio žaislo, kuris rodomas televizoriaus ekrane.

Daug dėmesio sulaukia lėlės Barbės, šunyčiai Patruliai ir kiti interaktyvūs mieli gyvūnėliai. Mažieji ne tik rodo tėvams trokštamus žaislus, bet ir piešia juos bei siunčia laiškus Kalėdų Seneliui. Tėvams nieko kito nebelieka, tik vykdyti vaikų prašymus“, – pasakoja prekybos centro internete produkto vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.