A. Armonaitė: ketinama peržiūrėti pagalbos priemonių turizmo sektoriui teikimo sąlygas

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad ketinama peržiūrėti turizmo sektoriui „Invegos“ pagalbos priemonės teikimo sąlygas. Ministrės teigimu, su turizmo sektoriumi aktyviai komunikuojama ir dėl Seimo ketvirtadienį priimto sprendimo įpareigoti kelionių organizatorius grąžinti pinigus už neįvykusias keliones per 14 dienų.

A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2021, 1:49 PM

„Kalbamės su kelionių organizatoriais, kaip jiems atitikti geriau šį įstatymą, kurį priėmėme, ir europinį reguliavimą bei apsaugoti vartotojus. (...) Girdime, kad yra sunku, tarsi nelabai palankios sąlygos yra pasinaudoti „Invegos“ šiuo metu veikiančia priemone.

Ir ką mūsų komanda įsipareigojo padaryti, tai peržiūrėti sąlygas – galbūt jos galėtų būti geresnės. Tą mes iš tikrųjų padarysime ir tikiuosi, kad neliks klientai nuskriausti, o verslas taip pat veiks“, – Vyriausybės valandoje Seime teigė A. Armonaitė, atsakydama į konservatoriaus Mykolo Majausko klausimą dėl papildomos paramos turizmo sektoriui įtvirtinus Seimo nutarimą.

A. Armonaitė taip pat pridūrė, kad kol kas papildomų pagalbos priemonių turizmo sektoriui neplanuojama.

„Kažkokių naujų, papildomų priemonių manome, kad nėra būtina priimti. Juo labiau kad bus nauji horizontalūs pagalbos paketai paleisti visai netrukus“, – tikino ji.

Seimas ketvirtadienį galutinai apsisprendė įpareigoti kelionių organizatorius pinigus už neįvykusias keliones klientams grąžinti per 14, o ne per 90 dienų, kaip buvo leista anksčiau.

Nutraukus organizuotos turistinės kelionės sutartį, sumokėtos sumos keliautojui turės būti grąžinamos arba kompensuojamos be nepagrįsto delsimo ir bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per 14 dienų nuo kelionės paslaugų paketo sutarties nutraukimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.