Kanaruose žiemoję lietuviai atskleidė, kiek tai kainavo

Praėjusi žiema daugeliui tautiečių įsimins ne tik dėl įspūdingo sniego kiekio, bet ir dėl to, kad ją teko praleisti griežtame karantine. Tiesa, kai kurie tautiečiai nusprendė nepasiduoti niūrioms nuotaikoms ir žiemą rinkosi praleisti saulėtose Kanarų salose.

Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuviai mielai vyksta žiemoti į Tenerifę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 6:50 PM

„Žinių radijo“ laidoje „Ekspertai pataria“ kalbinta Tenerifėje jau pusmetį gyvenanti komunikacijos specialistė Ermita Kirdeikytė teigė, kad taip ilgai užsibūti Kanaruose neplanavo.

„Sprendimas čia atvykti gimė labai spontaniškai. Vaizdžiai kalbant, vieną dieną sugalvojome, o kitą – jau skridome. Čia atvykstu ne pirmus metus, salą pažįstu, turiu draugų, kurie čia įleidę šaknis ir pasilikę gyventi. Tai labai patogu, kai gali vienu skambučiu spręsti su gyvenamąja vieta iškilusius klausimus“, – kalbėjo ji.

Kainos priklauso nuo poreikio

Pašnekovė pasakojo, kad pabūti Tenerifėje planavusi vos porą savaičių, bet vėliau suprato, kad ir gyvendama šilto klimato krašte gali puikiai suderinti vaikų mokslus ir savo profesinę veiklą nuotoliniu būdu.

Dažnam apie tokias ilgas atostogas svajojančiam tautiečiui kyla klausimas, kiek reikia turėti pinigų norint žiemoti Kanaruose?

„Tas biudžetas, kurio gali disponuoti Lietuvoje, gali būti lengvai pritaikomas ir čia. Sala labai kontrastinga ypač kainų atžvilgiu ir gali restorane suvalgyti už 3,60 euro šviežią ką tik pagautą žuvį, o mėgstantys degustacines keliones ir skonių potyrius gali lankytis „Michelin“ kategorijos restoranuose, kur vakarienė žmogui kainuos šimtą eurų ar daugiau“, – kalbėjo E. Kirdeikytė ir pridūrė, kad viskas priklauso nuo norų ir piniginės storio.

Ji atkreipė dėmesį, kad kai kurių maisto produktų kainos Tenerifėje yra žemesnės nei Lietuvoje.

Laidos vedėjos paklausta, ar 1,5-2 tūkst, eurų atlyginimą gaunantis vidutinio lygio specialistas gali sau leisti vykti į Tenerifę mėnesiui ar keliems, pašnekovė atsakė, kad taip.

Saloje taip pat įvesti karantino ribojimai, bet tačiau kiek laisvesni nei Lietuvoje, o susirgimų statistika kur kas mažesnė.

Nuomos kaina priklauso nuo laikotarpio

Tenerifėje gyvenanti lietuvė Agnė Staponkutė pasakojo, kad šiemet saloje lietuvių kaip niekada daug, jie atvyksta pora savaičių, o pasilieka ilgesniam laikui, juk pietų Tenerifės pakrantėje žiemą klimatas toks, kaip vasarą prie Baltijos jūros.

„Neseniai dariau tokią apklausą ir klausinėjau keturių asmenų šeimas, kiek jie išleidžia mėnesiui. Aišku, biudžetas viršija lietuviškąjį. Čia šeima išleidžia 4-5 tūkst. eurų per mėnesį. Vieno miegamojo apartamentus galima išsinuomoti ir už tūkstantį eurų.

Viskas priklauso nuo žmogaus poreikių: jei jam užtenka vieno miegamojo, virtuvėlės ir vonios kambario, tai už tūkstantį eurų tikrai galima išsinuomoti, bet jeigu žmogus nori vaizdo į vandenyną ir didesnės prabangos, tad ir kainos bus didesnės“, – sakė ji ir pridūrė, kad geresnių nuomos pasiūlymų galima būtų tikėtis dairantis būsto ilgesniam laikui – pusmečiui ar dar ilgiau.

Tokiu atveju galima tikėtis už būsto nuomą mokėti ir 500 eurų mėnesiui, o ekonomiško nuomos automobilio kaina mėnesiui yra apie 300 eurų.

Būsto A.Staponkutė rekomendavo ieškoti dar būnant Lietuvoje, taip bus galima tikėtis ramesnės kelionės.

Pašnekovė pasakojo, kad daug lietuvių į Tenerifę žiemoti atvyksta su mažamečiais vaikai ir leidžia juos į vietinius darželius, kurių kainos nėra didesnės už Vilniuje įsikūrusių privačių ugdymo įstaigų.

„Valanda gali kainuoti apie keturis eurus, o kuo daugiau valandų vaikas lanko, tuo mažesnė valandos kaina. Jei šeimoje auga su vaikai, tai antrajam taikoma 50 proc. nuolaida“, – kalbėjo A. Staponkutė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.