Biokuro birža: kito šildymo sezono kainas Baltijos šalyse lems sankcijos Baltarusijai

Kito šildymo sezono kainos Baltijos šalyse priklausys nuo sankcijų Baltarusijai, kuri yra viena pagrindinių medienos biomasės tiekėjų regionui, tvirtina tarptautinės biokuro biržos „Baltpool“ atstovai.

Šildymo kainas nulems sankcijos Baltarusijai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šildymo kainas nulems sankcijos Baltarusijai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 12:36 PM

Medienos drožlės per pastaruosius du šildymo sezonus buvo vienos populiariausių biokuro produktų, nors prieš kelerius metus joms tekdavo tik maždaug ketvirtadalis visos biokuro prekybos biržoje.

„Baltpool“ pardavimų vadovas Vaidotas Jonutis teigė, kad šis produktas pastaraisiais metais dominuoja biržoje.

„Tai lėmė reikšmingą importo iš Baltarusijos augimą, kurios ši produkcija yra tikrai geros kokybės. Jei dėl pastarųjų įvykių Baltarusijoje importas bus apribotas, galimybė patenkinti aukštesnės kokybės medienos drožlių paklausą Lietuvoje ir iš dalies Latvijoje bus gana ribota“, – sakė V. Jonutis.

„Akivaizdu, kad rinka vis dar stebi ir laukia – rinkos dalyviai analizuoja kainas per praėjusių metų vasaros ir žiemos sezonus. Pagal dabartines ilgalaikes ir trumpalaikes sutartis vidutinė biokuro kaina yra 13,13 euro už kilovatvalandę, tačiau galimas jos augimas kitą šildymo sezoną iki 15-16 eurų“, – paaiškino ekspertui.

Elektroninė prekybos platforma „Baltpool“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.