Valstybės valdomų įmonių personalo atrankos bus skaidresnės

Vyriausybė šiandien pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui, kuriuo siekiama, kad valstybės valdomų įmonių valdybų atrankos procedūros būtų skaidresnės ir užtikrintų, jog valdybose pareigas eitų aukščiausias kompetencijas turintys asmenys.

Valstybės valdomų įmonių personalo atrankos bus skaidresnės.<br>D.Umbraso nuotr.
Valstybės valdomų įmonių personalo atrankos bus skaidresnės.<br>D.Umbraso nuotr.
Valstybės valdomų įmonių personalo atrankos bus skaidresnės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Valstybės valdomų įmonių personalo atrankos bus skaidresnės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-11 14:40

„Valstybė privalo būti profesionalia ir atsakinga įmonių savininkė bei užtikrinti aukščiausią valdysenos standartą. Svarbu, kad nuo šiol bus vykdomos ne tik valdybų nepriklausomų narių atrankos, bet ir į valdybas skiriamų valstybės tarnautojų ar kitų asmenų atrankos. Jiems bus taikomi iš esmės vienodi bendrieji ir specialieji reikalavimai, kaip ir valdybų nepriklausomiems nariams“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kartu šios nuostatos atliepia ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos ekspertų bei Valstybės kontrolės pateiktas rekomendacijas. Kitas svarbus žingsnis – atsisakoma teisės į valdybas skirti laikinuosius valdybos narius, t. y. kol bus išrinkti nuolatiniai valdybų nepriklausomi nariai laikinai juos pakeičiant valstybės tarnautojais. Tokių nuostatų atsisakymas tik dar labiau stiprins valdybų depolitizavimą.

Vienas iš dabartinės Vyriausybės prioritetų yra valstybės valdomų įmonių pertvarka: optimizuotas jų portfelis, suformuoti profesionalūs valdymo ir priežiūros organai.

Nors pastaraisiais metais valstybės valdomų įmonių valdysena gerėja, tačiau pagrindiniai iššūkiai šiame sektoriuje ir toliau išlieka – tai efektyvumo ir skaidrumo didinimas, apčiuopiama grąža valstybei, skaidrios valdybų atrankos bei ambicingi veiklos tikslai. Taip pat numatoma peržiūrėti ir valdybų narių atlygio sistemą, siekiant didinti, kad į valstybės valdomų įmonių valdymą įsitrauktų kuo daugiau valdysenos profesionalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.