Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nebuvo vandens, sutriko elektros tiekimas: ant elektros linijų užgriuvo medis

Šeštadienio rytą sutriko vandens tiekimas Vilniaus gyventojams. Dėl elektros energijos sutrikimo ir įtampos šuolių skirtingose Vilniaus miesto vietose yra fiksuojami vandens tiekimo sutrikimai.

Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugelyje Vilniaus mikrorajonų nėra vandens: kalti vėjuoti orai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-11-20 11:20, atnaujinta 2021-11-20 14:25

Kaip portalui lrytas.lt sakė „Vilniaus vandenų“ atstovė Renata Saulytė-Smalskė, sutrikimai buvo fiksuojami maždaug 11.30 val., sutriko dalies siurblinių darbas: „Kadangi tie įtampos šuoliai elektros tinkle kai kur buvo stipresni, kai kur silpnesni, vienos siurblinės yra paleidžiamos automatiškai ir kai kuriems gyventojams vandens sutrikimas buvo labai momentiškas.

Tačiau kitur, kur šuoliai buvo didesni, tenka siųsti brigadas į siurblines ir elektros energijos tiekimą ir siurblinių darbą atstatinėti rankiniu būdu.“

Pasak R.Saulytės, šiuo metu brigados yra išvykusios ir tikimasi, kad per pusvalandį visų siurblinių darbas bus atstatytas.

„Aiškinamės priežastis, kodėl taip įvyko. Pirminiais duomenimis, kalti vėjuoti orai. „Litgrid“ tinkle įvyko avarija, ant aukštos įtampos tinklų užvirto medžiai. Tačiau kol kas tikslesnių duomenų apie tai daugiau neturime“, – kalbėjo „Vilniaus vandenų“ atstovė.

Anot bendrovės, po gedimo gyventojai gali susidurti su laikinais vandens slėgio ir kokybės svyravimais.

„Litgrid“ atstovas žiniasklaidai Tadas Markevičius portalui lrytas.lt patvirtino, kad ant vienos iš „Litgrid“ linijų užvirto medis. „Šiąnakt siautėjo stiprus vėjas ir užvertė medį, tad nutrūko elektros tiekimas į Plastmasių transformatorių pastotę.

Rangovai deda visas pastangas, kad kuo greičiau būtų atstatytas elektros tiekimas. Per valandą turėtų atsirasti elektra jos neturintiems vartotojams. Šiandien iki maždaug 12:30 val. turėtų būti pašalintas gedimas“, – sakė jis.

Apie 12 val. „Vilniaus vandenys“ patvirtino, kad vandens tiekimas jau atstatytas, o „Litgrid“ avariją likvidavo ir elektros tiekimą atstatė apie 13 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.