Vyriausybės pasiruošimas galimam karantinui tęsiasi: ant stalo – prastovų klausimas

Vyriausybė penktadienį ketina spręsti dėl darbuotojų prastovų tvarkos, jei vėl prireiktų įvesti karantiną. 

Biurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Biurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 6:11 AM, atnaujinta Jan 7, 2022, 6:15 AM

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas Tomas Kavaliauskas BNS sakė, kad ministerija siūlo Vyriausybei iš  Užimtumo įstatymo išbraukti konkrečią prastovų mokėjimo pabaigos datą ir taip pasirengti, jei prireiktų vėl mokėti žmonėms už prastovas. 

„Pernai, kai buvo prastovos mokamos, įstatyme buvo numatyta data, kad mokama ne vėliau kaip iki rugpjūčio 31 dienos. O dabar jei būtų karantinas, tai to įstatymo pritaikyti nepavyktų, nes buvo įrašyta konkreti data“, – BNS sakė jis. 

T. Kavaliausko teigimu, pati tvarka iš esmės keistis neturėtų, bet plačiau nekomentavo.

Užimtumo tarnyba nuo karantino pradžios 2020 metų pavasarį iki 2021 metų rugpjūčio pabaigos išmokėjo 517,9 mln. eurų subsidijų už 390 tūkst. darbuotojų prastovas. Parama pasinaudojo 31,5 tūkst. darbdavių. 

Dar 29 tūkst. darbdavių išmokėta 622,6 mln. eurų subsidijų darbuotojams pradėjus dirbti po prastovų, taip pat įdarbinusiems tarnybos siunčiamus bedarbius. Pinigai pasiekė 284,5 tūkst. žmonių. 

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas ketvirtadienį pasiūlė ateityje griežtinti darbuotojų prastovų skelbimo tvarką. Pataisų iniciatorius komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė siūlo jas leisti skelbti tik tada, jeigu būtų ribojama konkretaus verslo veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.