M. Navickienė nepalaiko prezidento siūlymo: svarstymas dėl NPD didinimo per ankstyvas

Prezidentui siūlant kelti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė neatmeta, kad tai galėtų būti daroma ateityje, tačiau šiandien, jos nuomone, šis svarstymas yra per ankstyvas.

Prezidentas siūlo didinti NPD nuo 460 iki 510 eurų ir mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentas siūlo didinti NPD nuo 460 iki 510 eurų ir mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 9:40 AM

„Nesakau, kad NPD didinimas yra blogas dalykas savaime. Man atrodo, kad mums reikėtų tiesiog nepamiršti, kad sausio mėnesį tik pradėjo galioti jau pakeltas NPD vieną kartą. Ir tie žmonės, kurių atlyginimuose tas pasijus, tą atlyginimą gaus vasario mėnesį. Tai mano argumentas yra tas, kad praėjo dar per mažai laiko nuo ką tik įvykusio NPD pakėlimo“, – „Žinių radijui“ sakė M.Navickienė.

„Kiekvienas sprendimas, koks jis bebūtų, dėl papildomos priemonės, ar tai būtų Vyriausybės siūlymas, ar prezidento siūlymas, ar opozicijos siūlymas, jie turi savo kainą. Klausimas yra, ar nepaskatintų dar didesnės infliacijos. Tai užkrautų bet kuriuo atveju didesnę naštą ateičiai tas visas skolas išsimokėti“, – pridūrė ji.

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo didinti NPD nuo 460 iki 510 eurų ir mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?