Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų

Nuo pat praėjusios savaitės penktadienio Lietuvoje užfiksuoti labai stiprūs vėjo gūsiai. „Lietuvos draudimo“ duomenimis, nuostoliams atlyginti jau rezervuota 170 tūkst. eurų. Anot bendrovės ekspertų, skaičiai dar tikrai augs – prognozuojama pasiekti ir 300 tūkst. eurų sumą nuostoliams padengti.

Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>V.
Savaitgalį siautėjusio vėjo bendras nuostolis siekia 300 tūkst. eurų.<br>V.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 21, 2022, 4:12 PM

Nuo pat penktadienio visą savaitgalį Lietuvoje siautėjo vėjas (kai kur net iki 32 m/s), niokojęs žmonių turtą.

„Dėl nuostolių į „Lietuvos draudimą“ kreipiasi žmonės iš visos Lietuvos, dominuoja Kauno rajonas, Vilniaus rajonas“, – situaciją komentuoja „Lietuvos draudimo“ Operacijų departamento vadovas Artūras Juodeikis.

Bendrovės duomenimis, nuo penktadienio į draudikus jau kreipėsi daugiau nei 350 klientų, kurių patirtiems nuostoliams atlyginti jau rezervuota 170 tūkst. eurų. Prognozuojama, kad bendras nuostolis siekia apie 300 tūkst. eurų.

„Šiemet sausio mėnesio viduryje jau turėjome didžiulę audrą, kuri atnešė šimtatūkstantinius nuostolius gyventojams. Sausio mėnesio pabaigoje pajūrio gyventojai vėl susidūrė su didžiuliu vėju, kai per dvi dienas buvo išmokėta per 200 tūkst. eurų nuostoliams atlyginti, tad gyventojai turėtų saugoti savo turtą, nes vėjų gūsiai atneša išties daug žalos ir bet kada vėl gali kartotis“, – sako A.Juodeikis.

Svarbu saugoti daiktus greta namų bei transporto priemones

Ekspertas pažymi, kad esant dideliam vėjui nukenčia ir automobiliai, ir būstas. Anot jo, svarbu saugoti savo turtą ir nenumoti ranka į specialistų, tarnybų perspėjimus bei prognozes.

„Labai svarbu prirakinti bet kokius lauko baldus arba juos įnešti į vidų, kad būtų apsaugotos namų sienos bei langai nuo skraidančių sunkių daiktų. Didelis vėjas pakelia vazonus, batutus, lauko baldus, kurie gali išmušti namų langus, sugadinti automobilius – jūsų ir kaimynystėje esančius. Ši audra labiausiai pakenkė namų stogams, kiemo statiniams, šiltnamiams.

Taip pat būtina saugoti automobilius ir nestatyti jų po dideliais, senais medžiais, audra apgadino ir automobilius“, – teigia „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Patyrusiems žalą gyventojams A.Juodeikis pataria pirmiausia kviesti avarines tarnybas, skubėti saugoti turtą. Jei yra galimybė – mažinti nuostolį. Tuomet labai svarbu nufotografuoti sugadinimus ir kreiptis į savo draudimo bendrovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.