Siūlomos PVM lengvatos dujoms ir nepriklausomų tiekėjų tiekiamai elektros energijai

Siūloma vartotojams, kurie savo būstus šildo gamtinėmis dujomis (įskaitant suskystintas dujas balionuose) sumažinti PVM tarifą nuo 21 procento iki 5 procentų. Tai numatančias Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas įregistravo Seimo narys valstietis Gintautas Kindurys.

Siūlomos PVM lengvatos dujoms ir nepriklausomų tiekėjų tiekiamai elektros energijai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Siūlomos PVM lengvatos dujoms ir nepriklausomų tiekėjų tiekiamai elektros energijai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Kindurys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Kindurys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 5:20 PM

Atsižvelgiant į tai, kad „nepriklausomų elektros tiekėjų elektros kaina yra žymiai didesnė nei visuomeninio tiekėjo“, parlamentaras taip pat siūlo šių tiekėjų elektros energijai taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą.

Jis tikisi, kad priėmus įstatymo pataisas bus sumažinta finansinė našta didesnei Lietuvos gyventojų daliai dėl išaugusių išlaidų šildymui bei elektros energijai.

„Prognozuotinas lėšų, gaunamų iš PVM, sumažėjimas, kurį moka buitiniai vartotojai, tačiau tuo pačiu sumažės prašančiųjų piniginės socialinės paramos gyventojų dalis. Sutaupytos lėšos galės būti skirtos vartojimui, kurio nauda įsilies į šalies ekonomiką“, – sako G.Kindurys.

Siūloma, kad įstatymo pataisos būtų taikomos nuo 2022 m. sausio 1 d. faktiškai patiektoms prekėms. Šiuo metu taikomas 21 proc. PVM tarifas gamtinėms dujoms ir elektros energijai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.