Lietuvos bankas: grynųjų pinigų paklausa sparčiai slūgsta, neužpildytų bankomatų skaičius beveik neviršija įprastinio

Lietuvos bankui ir pinigų pervežimo įmonėms dirbant padidintu pajėgumu, grynųjų eurų tiekimas ir skirstymas po visą šalies teritoriją vyksta sklandžiai ir operatyviai. Šalies bankomatų tinkle – apie 3,7 proc. bankomatų, kurie laukia pinigų papildymo. Tai beveik neviršija įprasto rodiklio, pranešė Lietuvos bankas (LB).

Lietuvos bankas: grynųjų pinigų paklausa sparčiai slūgsta, neužpildytų bankomatų skaičius beveik neviršija įprastinio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos bankas: grynųjų pinigų paklausa sparčiai slūgsta, neužpildytų bankomatų skaičius beveik neviršija įprastinio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos bankas

Feb 27, 2022, 3:41 PM, atnaujinta Feb 27, 2022, 3:52 PM

Sekmadienį, palyginti su ankstesnėmis dienomis, ir toliau stebima, kad grynųjų pinigų paklausa mažėja. 14.00 val. duomenimis, pinigų buvo išsigryninta apie 60 proc. mažiau nei penktadienį, kai grynųjų pinigų paklausa buvo išaugusi kelis kartus.

Gyventojai raginami likti ramūs ir supratingi, pasikliauti tik patikimais informacijos šaltiniais ir nepasiduoti provokacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.