Ragina pirkti ukrainietiškas prekes: nurodė, kaip jas atpažinti

Vartotojai Ukrainoje pagamintas ar registruotas prekes gali atpažinti pagal ant prekės pakuotės ar etiketės nurodytą kilmės šalį bei prekės brūkšninį kodą, praneša Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Ragina pirkti ukrainietiškas prekes: nurodė, kaip jas atpažinti.<br>Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nuotr.
Ragina pirkti ukrainietiškas prekes: nurodė, kaip jas atpažinti.<br>Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nuotr.
Ragina pirkti ukrainietiškas prekes: nurodė, kaip jas atpažinti.<br>V.Balkūno nuotr.
Ragina pirkti ukrainietiškas prekes: nurodė, kaip jas atpažinti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba

Feb 27, 2022, 11:17 AM, atnaujinta Feb 27, 2022, 3:06 PM

Pirmieji trys brūkšninio kodo skaičiai nurodo konkrečią šalį. Skaitmenys 482 yra Ukrainos kodas. Visada patartina atkreipti dėmesį ir į prekės pakuotę ar etiketę – prekės kilmės informacija nustatyta tvarka paprastai pateikiama tekstine išraiška.

Rusijos šalies kodas yra 460 – 496, Baltarusijos – 481.

Vis dėlto šalies kodas nebūtinai visada sutampa su prekės kilmės šalimi. Pirmieji kodo skaičiai tiesiogiai nurodo GS1 (neutrali standartų kūrimo ir platinimo organizacija) narę organizaciją, kurioje buvo išduotas pasaulinis sistemos naudotojo prefiksas.

Šie skaičiai reiškia, kad brūkšninis kodas yra tik užregistruotas tam tikroje šalyje, kas dažniausiai ir sutampa su produkto kilme. Tačiau visada patartina atkreipti dėmesį į prekės pakuotę ar etiketę – prekės kilmės informacija nustatyta tvarka paprastai pateikiama tekstine išraiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.