Nebebus galima importuoti Rusijoje ar Baltarusijoje pagamintų ir privalomų sertifikuoti statybos produktų

Statybos produkcijos sertifikavimo centras (SPSC) naikina visų Rusijoje ir Baltarusijoje gaminamų statybos produktų sertifikatus. Tai reiškia, kad Lietuvoje nuo kovo 9 dienos nebebus galima importuoti Rusijoje ar Baltarusijoje pagamintų ir privalomų sertifikuoti statybos produktų, kurie buvo sertifikuoti SPSC.

Nebebus galima importuoti Rusijoje ar Baltarusijoje pagamintų ir privalomų sertifikuoti statybos produktų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nebebus galima importuoti Rusijoje ar Baltarusijoje pagamintų ir privalomų sertifikuoti statybos produktų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 5:57 PM

Nuo kovo 9 d. bus panaikinti SPSC išduoti 125 sertifikatai, kurie buvo pagaminti Rusijoje ar Baltarusijoje. Tai apima statybos produktus gaminamiems iš medienos, cemento, geležies, plieno ir kitiems, su statybos sektoriumi susijusiems, produktams. Taip siekiama užtikrinti, kad Rusija ir Baltarusija nei tiesiogiai, nei netiesiogiai nebūtų finansuojamos Lietuvos ir ES statybos rinkų dalyvių lėšomis.

„Statybos produktų gamyba yra beveik visada valstybiniai verslai arba labai nuo valstybės priklausomi verslai, todėl negalime finansuoti savo pinigais diktatorių. Suprantu, kad statybos produktų sertifikatų naikinimas apsunkina dalies Lietuvos statybos ir nekilnojamojo turto plėtotojų projektus, bet labai raginu ir kitas sertifikavimo įstaigas ryžtis priimti tokį sprendimą“, – komentavo aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas kreipėsi ir į kitas aplinkos ministro įsakymais paskirtas sertifikavimo įstaigas: UAB „Kiwa Inspecta“, UAB „Inspekta“, AB „VIAMATIKA“ sertifikavimo centrą ir Gaisrinių tyrimų centrą, kviesdamas pasekti VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centro pavyzdžiu ir stabdyti Rusijos ir Baltarusijos gaminamiems statybos produktams išduotų sertifikatų galiojimą.

Sertifikavimo įstaigos paprašytos savo sprendimą pateikti iki 2022 m. kovo 4 d. Aplinkos ministerija informuos apie minėtų įstaigų sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.