Siūlo tūkstantines baudas už atsiskaitymų grynaisiais tvarkos pažeidimą

Siūloma nustatyti administracinę atsakomybę už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus.

Šiuo metu galiojančiame Administracinių nusižengimų kodekse nėra nustatytos atsakomybės už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus.<br>T.Bauro nuotr.
Šiuo metu galiojančiame Administracinių nusižengimų kodekse nėra nustatytos atsakomybės už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus.<br>T.Bauro nuotr.
S.Šedbaras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Šedbaras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 3:06 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 3:08 PM

Tai numatančias Administracinių nusižengimų kodekso pataisas įregistravo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Pagal siūlomą projektą, už atsiskaitymų ir kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimą numatyta bauda mokantiems ir mokėjimus priimantiems fiziniams asmenims nuo 300 iki 900 eurų ir mokančių ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių (filialų) vadovams – nuo 600 iki 1,5 tūkst. eurų.

Už šį administracinį nusižengimą, padarytą pakartotinai, mokantiems ir mokėjimus priimantiems fiziniams asmenims bauda nuo 900 iki 2,4 tūkst. eurų ir mokančių ir mokėjimus priimančių juridinių asmenų arba jų padalinių (filialų) vadovams – nuo 1,5 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.

„Seime svarstomais Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo ir Civilinio kodekso pakeitimų projektais siūloma įteisinti draudimą atsiskaityti grynųjų pinigų sumomis, viršijančiomis 3 tūkst. eurų. Siekiant užtikrinti, kad šie apribojimai asmenims tarpusavyje atsiskaityti grynaisiais pinigais būtų realiai praktiškai taikomi, yra siūloma nustatyti ir administracinę atsakomybę už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus“, – aiškinamajame rašte projekto būtinybę aiškina S.Šedbaras.

Šiuo metu galiojančiame Administracinių nusižengimų kodekse nėra nustatytos atsakomybės už atsiskaitymų, kitų mokėjimų grynaisiais pinigais tvarkos pažeidimus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.