Dviračio pardavėjas prarado sąskaitoje laikytus pinigus – užteko paspausti ant atsiųstos nuorodos

Savo aukų internete tykantys sukčiai tampa vis įžūlesni. Į jų pinkles patekę žmonės patiria šoką, kai paspaudę sukčių jiems atsiųstą internetinę nuorodą ir suvedę savo duomenis praranda banko sąskaitoje laikytus pinigus.

Vyras per skelbimą internete nusprendė parduoti savo dviratį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vyras per skelbimą internete nusprendė parduoti savo dviratį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 9:39 AM, atnaujinta Apr 27, 2022, 10:18 AM

Eiline tokių sukčių auka tapęs 42 metų Šiaulių rajono gyventojas 1 tūkstančio 920 eurų neteko internetu pardavinėdamas savo dviratį.

Sandorį pasiūlė atlikti per kurjerių tarnybą

Į policiją kreipęsis vyras paaiškino, kad ketino parduoti jam nereikalingu tapusį dviratį ir patalpino skelbimą vienoje interneto svetainėje.

Netrukus su pardavėju per internetinę pokalbių programą „WhatsApp“ susisiekusi uteniške pristačiusi moteris parašė norinti pirkti dviratį.

Po neilgai trukusio susirašinėjimo Šiaulių rajono gyventojas su pirkėja suderėjo dviračio kainą.

Pardavėjui patiko ir pirkėjos pasiūlytas sandėrio modelis. Pirkėja pasiūlė šį sandorį atlikti pasinaudojus viena Lietuvoje veikiančia kurjerių tarnyba – pardavėjas šiai tarnybai sumokėtų už dviračio siuntimą, o pirkėja kurjeriui sumokėtų už įsigytą dviratį.

Įrašė savo elektroninės bankininkystės duomenis

Suderinus sandorio detales Šiaulių rajono gyventojas gavo dviračio užsigeidusios pirkėjos žinutę, kad 12 eurų už dviračio siuntimą ji kurjeriui jau sumokėjo, o pardavėjui bereikia paspausti atsiųstą nuorodą ir suvesti reikiamus duomenis, kad jis galėtų gauti pinigus už dviratį.

Nuorodą atsiuntusi „pirkėja“ pardavėją perspėjo, kad jis turi kruopščiai užpildyti jam atsiųstą nuorodą, tuomet pinigai už dviratį bus pervesti į jo sąskaitą.

Nieko blogo nepagalvojęs vyras atsidarė jam atsiųstą neva kurjerių tarnybos internetinę nuorodą ir įrašė savo elektroninės bankininkystės duomenis.

Klastotę pastebėjo per vėlai  

Į policiją kreipęsis Šiaulių rajono gyventojas sakė, kad baigiant pildyti jam atsiųstą internetinę nuorodą kilo įtarimų dėl jos autentiškumo. Vyras pamėgino ištrinti įrašytus duomenis, bet jau buvo per vėlu.

Patikrinęs savo banko sąskaitą Šiaulių rajono gyventojas pastebėjo, kad iš jos per du kartus buvo nuskaityta po 960 eurų.

Susisiekti su dviračio „pirkėja“ vyrui nebepavyko. Supratęs, kad tapo sukčių auka, dviračio pardavėjas kreipėsi į policiją.

Pareiškimą parašęs Šiaulių rajono gyventojas nurodė patyręs 1 tūkstančio 920 eurų žalą. Šį pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Sumokėjo du eurus – prarado du tūkstančius

Prieš savaitę į policiją kreipėsi galimai nuo tų pačių sukčių nukentėjęs 46 metų šiaulietis. Šis vyras dviejų tūkstančių eurų neteko apmokėjęs dviejų eurų sąskaitą už siuntos pristatymą.

Savo elektroninio pašto dėžutėje rado pranešimą apie gautą siuntą radęs vyras paspaudė jam atsiųstą nuorodą ketindamas sumokėti du eurus už siuntos pristatymą.

Suvedęs savo elektroninės bankininkystės duomenis šis šiaulietis netrukus gavo SMS pranešimus, kad nuo jo banko sąskaitos per keturis kartus nuskaityti 2 tūkstančiai eurų.

Supratęs, kad pateko į sukčių pinkles, šiaulietis kreipėsi į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.