Senjorės internetinis raštingumas grįžo bumerangu – sukčiai moterį išmaudė kaip reikiant

Beveik 80-metės moters internetinis raštingumas jai pačiai išėjo į nenaudą. Prieš mėnesį kažkokiame tinklalapyje ji atkreipė dėmesį į skelbimą, reklamuojantį pinigines investicijas. Vos tik moteris atidarė tinklalapį, su ja iškart susisiekė „investuotojai“ ir ėmė siūlyti investuoti pinigus į jų platformą ir žadėjo didelį pelną.

Patikėjusi sukčiais moteris prisiregistravo nurodytame tinklalapyje ir susikūrė savo anketą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Patikėjusi sukčiais moteris prisiregistravo nurodytame tinklalapyje ir susikūrė savo anketą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

May 4, 2022, 1:43 PM

Patikėjusi kalbomis panevėžietė prisiregistravo nurodytame tinklalapyje ir susikūrė savo anketą.

„Verslininkai“ paprašė, kad moteris padiktuotų savo banko kortelės duomenis – numerį ir galiojimo datą. Tą ji ir padarė.

Visgi gavę šią svarbią informaciją apgavikai neskubėjo. Jie aiškiai tikėjosi iš moters išvilioti visas santaupas, tad apsišarvavo kantrybe.

Iš pradžių nuo moters banko sąskaitos jie nusiėmė 250 eurų. Auką jie nuramino, kad tai esą vienkartinis registracijos mokestis ir dabar ji tapo pilnateise investuotoja.

Moteriai buvo patarta investuoti kuo daugiau pinigų, nes nuo sumos priklausys, kokios bus palūkanos.

Į investavimo platformoje sukurtos anketos sąskaitą panevėžietė pervedė beveik 9 tūkst. eurų, ir netrukus pinigai iš ten dingo.

Sunerimusi moteris dar bandė aiškintis, kas nutiko, bet „investuotojai“ su ja jau nebebendravo. Senolė kreipėsi pagalbos į policiją.

Po kelių valandų policininkai sulaukė ir 68 metų panevėžiečio pareiškimo. Vyras dėstė, kad prieš 1,5 savaitės jam naršant po internetą, į kompiuterio monitoriaus ekraną iššoko reklama, siūlanti per 5 minutes kasdien užsidirbti krūvą pinigų.

Užteko senjorui paspausti reklamos paveikslėlį, kai jam paskambino rusakalbis vyras. Vėlgi nukentėjėliui buvo pasiūlyta užsiregistruoti tinklalapyje.

Išvilioję vyro banko kortelės duomenis apgavikai pasisavino 250 eurų.

Daugiau pinigų nušvilpti jie nespėjo, nes sunerimęs panevėžietis suprato esąs maustomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.