Iš Rusijos traukiasi talentai: „Deutsche Bank“ į Vokietiją perkėlė šimtus labai kvalifikuotų IT specialistų

Didžiausias Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ iš Rusijos į Berlyną perkėlė šimtus aukštos kvalifikacijos informacijos technologijų (IT) specialistų kartu su jų šeimomis ir augintiniais, skelbia leidiniai „Financial Times“ ir „Handelsblatt“, remdamiesi informuotais šaltiniais.

„Deutsche Bank“ iš Rusijos į Vokietiją perkėlė šimtus labai kvalifikuotų IT specialistų.<br>franz12/123RF.COM
„Deutsche Bank“ iš Rusijos į Vokietiją perkėlė šimtus labai kvalifikuotų IT specialistų.<br>franz12/123RF.COM
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 3:39 PM

Iki karo Ukrainoje dviejuose pagrindiniuose „Deutsche Bank“ centruose Maskvoje ir Sankt Peterburge dirbo apie 1,5 tūkst. programinės įrangos kūrimo ir jos veikimo užtikrinimo darbuotojų. Tai sudarė maždaug ketvirtadalį visų „Deutsche Bank“ etatinių IT specialistų.

Visiems banko darbuotojams Rusijoje buvo pasiūlyta tęsti darbą Vokietijoje, o tokį pasiūlymą priėmė maždaug pusė jų, teigė trys informuoti šaltiniai. Dauguma sutikusiųjų jau persikėlė – iš viso apie 2 tūkst. žmonių, įskaitant jų šeimų narius.

„Bankas pasistengė, kad darbuotojai suprastų, jog pasirinkimas laisvas, o apie kokį tai „šantažą“ negali būti nė kalbos. Tai nebuvo evakuacija“, – sakė vienas šaltinis ir pridūrė, kad tai buvo „įprastas personalo perkėlimas, nors, akivaizdu, daug didesnio masto nei įprastai“.

Anot šaltinių, daugelis persikėlusiųjų į Vokietiją skrido per Suomiją, o „Deutsche Bank“ vadovybė iš anksto pasirūpino dokumentais, kad darbuotojai iš Rusijos galėtų pradėti dirbti vos atvykę į Berlyną.

Kol kas nežinia, koks likimas laukia Rusijoje likusios „Deutsche Bank“ IT veiklos.

„Vis dar svarstome įvairias galimybes“, – „Handelsblatt“ sakė vienas aukštas pareigas užimantis „Deutsche Bank“ darbuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.