Susigundžiusiems uždirbti iš kriptovaliutų pasakoja apie atvejus, kada geriausias sprendimas – bėgti kuo toliau

Didėjantis kriptovaliutų populiarumas ir žmonių noras greitai praturtėti vilioja sukčius ieškoti įvairių būdų pasipelnyti. Investavimu susigundantys, tačiau supratimo apie tai neturintys žmonės dažnai užkimba ant jų kabliuko. Tam, kad sukčius atpažinti būtų paprasčiau, specialistas įvardijo pagrindinius aspektus, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį prieš pradedant investuoti.

Turint atliekamų santaupų ir pasirengus jas investuoti į kriptovaliutas, geriau neskubėti ir pasidomėti.<br>Tezos/unsplash.com nuotr.
Turint atliekamų santaupų ir pasirengus jas investuoti į kriptovaliutas, geriau neskubėti ir pasidomėti.<br>Tezos/unsplash.com nuotr.
Turint atliekamų santaupų ir pasirengus jas investuoti į kriptovaliutas, geriau neskubėti ir pasidomėti.<br>MartinMoellerOfficial/pixabay.com nuotr.
Turint atliekamų santaupų ir pasirengus jas investuoti į kriptovaliutas, geriau neskubėti ir pasidomėti.<br>MartinMoellerOfficial/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 9:28 AM

Didelės investicijų grąžos vizija

„Kuomet su manimi savo istorijomis pasidalija nuo sukčių skaudžiai nukentėję klientai ar pažįstami, pastebiu tendenciją, kad dažniausiai žmones į šias aferas įpainioja didelės investicijų grąžos vizija“, – pokalbį pradeda investuotojas, finansines konsultacijas teikiančios įmonės „Life Capital“ įkūrėjas Remigijus Eidukaitis.

Pasak eksperto, svarbu suprasti, kad kriptovaliutos yra viena rizikingiausių investicijų.

„Visada prieš pradedant investuoti į kriptovaliutas patariu ne tik sukaupti finansinį rezervą, bent 6 mėn. išlaidų sumą, kuri finansiškai apsaugotų, jei, pavyzdžiui, netektume darbo, bet ir dalį pinigų įdarbinti į saugesnes investicijas.

Turint atliekamų santaupų ir pasirengus jas investuoti į kriptovaliutas, geriau neskubėti ir pasidomėti. Aš pats visuomet rekomenduoju pradėti investuoti patiems, o ne per trečius asmenis. Tai galima daryti per oficialius tarpininkus, tokius kaip pvz. „Kraken“, „Coinbase“ ar „Binance“.

Jei jums kas nors sako: „Investuokite per mus, nes dabar yra palankus metas, o finansinė grąža – garantuota“, – bėkite. Tai netiesa. Kriptovaliutos nuolat svyruoja, tad vieną dieną galite uždirbti, o kitą – prarasti. Niekas negali pažadėti jokios garantuotos investicinės grąžos“, – sako investuotojas.

Fiktyvios programėlės, piniginės ir tretieji asmenys

Pasak informacinių technologijų saugumo kompanijos ESET ekspertų, sukčiai dažnai renka prisijungimų duomenis per fiktyvias programėles ir kriptovaliutų pinigines. Siekdami apgauti vartotojus, jie kuria tikro paslaugos tiekėjo pavadinimą, logotipą ir net išvaizdą turinčias programėles.

„Žmonėms, kurie domisi kriptovaliutomis, visuomet rekomenduoju užsitikrinti saugumą. Su kriptovaliutų programėlėmis ir piniginėmis reikėtų elgtis taip pat, kaip ir su mobiliąja bankininkyste – svarbu įsidiegti tik oficialias, patikimas ir plačiai naudojamas aplikacijas.

Pasitaiko atvejų ir kuomet sukčiai teigia, kad paskyrą gali sukurti tik jie, nes paprastam vartotojui tai padaryti būtų per daug sudėtinga. Atminkite, kad investuoti į kriptovaliutas turite tik jūs patys, ne tretieji asmenys“, – pataria R.Eidukaitis.

Kritinis mąstymas

Pasak R.Eidukaičio, dažnam, girdint tokiomis investicijomis susigundžiusių ir vėliau skaudžiai nukentėjusių žmonių istorijas, kyla klausimas, kaip galima taip pasitikėti? Tačiau pašnekovas atskleidžia, kad klausydamas klientų, kurie iš pažiūros atrodytų ir išsilavinę, ir protingi žmonės, galima sakyti, kad šio žanro sukčiai yra profesionalai. Jie pasižymi stipria psichologine įtaiga, dirba nuosekliai ir atkakliai bei didelį dėmesį skiria detalėms.

„Sulaukę pasiūlymo, kuris atrodo per daug gerai, kad būtų tiesa, turėtume neprarasti budrumo ir vertinti jį kritiškai. Jei patys nesame tikri dėl pasiūlymo, visuomet galime pasikonsultuoti su žmonėmis, kurie jau investuoja ir supranta“, – pataria investuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.