ESO: nuo rugpjūčio apie 13 tūkst. vartotojų traukiasi iš garantinio tiekimo

13 tūkst. vartotojų, kurie laiku nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo ir todėl liepą pateko į garantinį tiekimą, nuo rugpjūčio elektrą gaus jau iš nepriklausomų tiekėjų, penktadienį rašo portalas delfi.lt.

13 tūkst. vartotojų, kurie laiku nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo, liepą pateko į garantinį tiekimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
13 tūkst. vartotojų, kurie laiku nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo, liepą pateko į garantinį tiekimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2022, 8:26 AM

„Nuo rugpjūčio iš garantinio tiekimo klientų „išeina“ beveik 13 tūkst. vartotojų. Natūralu, kad baigiantis terminui birželį matėme išties didelius srautus, jie šiuo metu yra sumažėję“, – sako „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovas Paulius Kalmantas.

Lietuvos nepriklausomų elektros tiekėjų asociacijos vadovo Viliaus Juraičio teigimu, vasarą elektros vartotojai mažiau aktyvūs: „Susidomėjimas mažas, po birželio 26 dienos drastiškai krito. Turbūt kitas susidomėjimo pikas laukia tada, kai žmonės gaus garantinio sąskaitas ir kai pamatys, kad ta garantinio tiekimo kaina iš tiesų bus gerokai didesnė negu tie buvę 24 centai“.

Garantinis tiekimas rugpjūtį bus taikomas apie 90 tūkst. buitinių vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.