G. Šimkus ragina su kompensacijomis energetikai elgtis atsargiai: „Velnias slypi detalėse“

Lietuvos banko (LB) vadovas mano, kad Vyriausybės 2023 metais numatomos mokėti kompensacijos gyventojams už elektrą ir dujas nustatant kainos ribą „žibalo į infliacijos laužą neįpils“, tačiau, anot Gedimino Šimkaus, svarbu, kam ir kaip jos bus mokamos.

G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
G.Šimkus.<br>T.Bauro nuotr.
Centrinio banko vadovas tikino, kad bus labai svarbu, kam ir kaip Vyriausybė taikys kompensacijas.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Centrinio banko vadovas tikino, kad bus labai svarbu, kam ir kaip Vyriausybė taikys kompensacijas.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 3:51 PM

„Priemonė dėl lubų (elektros kainų – BNS) svarstytina. Klausimas tik, kur bus tos lubos, biudžetas juk ne guminis“, – antradienį žurnalistams sakė LB valdybos pirmininkas G. Šimkus.

Centrinio banko vadovas tikino, kad bus labai svarbu, kam ir kaip Vyriausybė taikys kompensacijas. G. Šimkus pateikė paskaičiavimus, kiek kompensacijos kainuotų apribojant suvartotą elektros kiekį ir jo neapibojant.

„10 centų už elektros kilovatvalandę kompensavimas gyventojams iki metų pabaigos kainuotų 340 mln. eurų, tuo tarpu to paties dydžio kompensavimas iki 150 kilovatvalandžių suvartojimo – tik 25 mln. eurų. Išvadas pasidarykite patys“, – sakė centrinio banko vadovas.

„Šiuo atveju velnias slypi detalėse. Energijos išteklių kompensacijų dizaino klausimas yra labai svarbus“, – pabrėžė G. Šimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.