Pinigus ir pašto ženklus su naujojo karaliaus atvaizdu JK gyventojai išvys jau šiemet

Jungtinėje Karalystėje banknotai ir pašto ženklai su naujojo karaliaus Karolio III atvaizdu į apyvartą bus išleisti laipsniškai.

Jungtinėje Karalystėje banknotai ir pašto ženklai su naujojo karaliaus Karolio III atvaizdu į apyvartą bus išleisti laipsniškai.<br>123rf.com nuotr.
Jungtinėje Karalystėje banknotai ir pašto ženklai su naujojo karaliaus Karolio III atvaizdu į apyvartą bus išleisti laipsniškai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-27 11:32

Šalies karališkasis paštas ir centrinis bankas pranešė, kad iš Karolio III biuro gavo gaires, kurių tikslas – sumažinti atitinkamų permainų kaštus ir užtikrinti tvarumą.

Centrinio banko teigimu, atnaujinti banknotai su naujojo karaliaus portretu bus pristatyti šių metų pabaigoje, o į apyvartą veikiausiai bus išleisti iki 2024 m. vidurio. Bankas pridūrė, kad į apyvartą toliau bus leidžiami jau atspausdinti banknotai su mirusios karalienės portretu ir jie bus laikomi visapusiškai teisėta atsiskaitymo priemone, o tuo metu monetos su naujojo karaliaus atvaizdu apyvartoje veikiausiai pasirodys jau po kelių mėnesių, tačiau šalyje ir toliau bus galima atsiskaityti senosiomis.

Karališkasis paštas savo ruožtu patvirtino, kad Karolio III atvaizdas taip pat atsiras ant įvairios vertės pašto ženklų ir juos bus galima įsigyti, kai išseks turimos pašto ženklų atsargos su velionės monarchės Elžbietos II portretu.

Karolis III jau daugelį metų žinomas dėl savo aktyvizmo aplinkosaugos srityje. Dar būdamas Velso princu jis aktyviai propagavo tvarumą ir ragino kovoti su klimato kaita.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.