Nuo energetinės krizės nukentėjęs verslas į „Sodrą“ gali kreiptis pagalbos: štai, kokia suteikiama

Nuo energetinės krizės nukentėjęs ir finansinių sunkumų dėl to turintis verslas, kuriam Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pritaikė mokestinės pagalbos priemones, gali kreiptis į „Sodrą“ pagalbos ir dėl socialinio draudimo įmokų įsiskolinimo, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Nuo energetinės krizės nukentėjęs verslas į „Sodrą“ gali kreiptis dėl pagalbos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo energetinės krizės nukentėjęs verslas į „Sodrą“ gali kreiptis dėl pagalbos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 3:12 PM

Tokiems verslams galės būti laikinai neskaičiuojami delspinigiai už laiku nesumokėtus įsiskolinimus, neskaičiuojamos palūkanos už atidėtą įmokų mokėjimą, stabdomi arba nepradedami išieškojimo veiksmai, atidėti įsiskolinimo sumokėjimo terminai, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Rusijos sukelto karo energetinė krizė – sunkus išbandymas ne tik gyventojams, bet ir verslui. Vyriausybė taiko įvairias pagalbos priemones, kad įveiktume šią krizę. Nuo aukštų energijos kainų nukentėjusiam verslui taikomos mokestinės lengvatos, verslas gali pasinaudoti ir socialinio draudimo pagalbos priemonėmis. Tikimės, kad šis pagalbos priemonių paketas padės verslui šiuo sudėtingesniu laikotarpiu“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Nuo energetinės krizės nukentėjusiam verslui, kuriam pritaikyta VMI pagalba, bus taikomos ir pagalbos priemonės dėl socialinio draudimo įmokų įsiskolinimo, susidariusio už laikotarpį nuo 2022 m. spalio 7 d. iki 2023 m. balandžio 30 d.

Socialinio draudimo pagalbos priemonės bus taikomos tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims, vykdantiems individualią veiklą, pažymima pranešime.

Mokestinės pagalbos priemonės yra taikomos tiems verslo subjektams, kurių gamyboje yra panaudojama daugiau nei 10 proc. elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.