Patarė, kaip per šventes neišleisti daugiau, nei uždirbate

Pats laikas imtis veiksmų, jei supratote, kad dovanų ar šventinio stalo biudžeto dar nesate suplanavę. Šventinis laikotarpis gali tapti gera finansų planavimo pamoka, todėl Lietuvos bankas feisbuke dalijasi patarimais, ką reikia žinoti apie dovanų biudžetą, kaip jį sudaryti ir, svarbiausia, kaip jo neviršyti.

Šventinis laikotarpis gali tapti gera finansų planavimo pamoka.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Šventinis laikotarpis gali tapti gera finansų planavimo pamoka.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 6:14 PM

Pagrindinė sėkmingo biudžeto planavimo taisyklė – paprasta: išleisti mažiau, negu uždirbate. Įvertinkite būtinas pragyvenimo išlaidas, savo finansinius įsipareigojimus ir tik tada nuspręskite, kiek pinigų galite iš viso išleisti dovanoms ir šventėms.

Susidarykite sąrašą žmonių, kuriems dovanosite dovanas ir ką galite jiems dovanoti, kiek pinigų planuojate skirti. Venkite spontaniškų pirkinių. Skubant dažniausiai priimami neapgalvoti sprendimai, kurie, tikėtina, privers išlaidauti ir sukels daugiau įtampos nei džiaugsmo.

Taupykite laiką ir, žinoma, pinigus: palyginkite kainas elektroninėje ir fizinėje parduotuvėse, dažnai elektroninėse parduotuvėse kainos būna mažesnės, daugiau specialių nuolaidų. Turėkite planą B ir dovanokite nieko nepirkdami – pagaminkite, iškepkite, perdovanokite.

Visada išlikite budrūs ir atidūs, nes šventiniu laikotarpiu paprastai nesnaudžia ir sukčiai, kurie internete skelbia apie įspūdingas nuolaidas ar išpardavimus, įspėja Lietuvos bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.