Ką daryti turint blogą kredito istoriją?

Planuojantiems skolintis, itin aktualiu klausimu tampa jų kreditingumas, kuris parodo asmens gebėjimą vykdyti turimus įsipareigojimus. Paprastai tariant, kredito istorija yra lyg kiekvieno asmens finansinio elgesio CV. Kuo prastesnė kredito istorija, tuo mažesnis šansas, kad skolinantis ateityje asmuo gaus paskolą geromis sąlygomis. Jei esate tarp planuojančių pasiskolinti, turėkite omenyje, kad kreditoriui aktuali informacija apima ne tik turimus įsipareigojimus, bet ir tai, kaip jums sekasi juos padengti. Kalbant apie kredito istoriją, dažnai kyla klausimas, ar turint prastesnius rodiklius vis dar galima gauti paskolą ir ką tokiu atveju daryti?

Vyrauja įsitikinimas, kad bloga kredito istorija užkerta kelią galimybėms paskolai gauti.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Vyrauja įsitikinimas, kad bloga kredito istorija užkerta kelią galimybėms paskolai gauti.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 12:00 PM, atnaujinta Dec 16, 2022, 1:14 PM

Kreditai su bloga kredito istorija

Vyrauja įsitikinimas, kad bloga kredito istorija užkerta kelią galimybėms paskolai gauti. Tiesa, prieš suteikiant paskolą visuomet yra tikrinama kredito istorija ir kai kuriais atvejais kreditorius gali atsisakyti išduoti paskolą arba atitinkamai pakoreguoti paskolos sąlygas, pavyzdžiui, palūkanų normą arba laikotarpį.

Prieš pateikiant prašymą paskolai gauti, rekomenduojame pasitikrinti savo asmeninę kredito istoriją, kad žinotumėte, kokią įtaką ji gali daryti jūsų planui pasiskolinti. Apsilankykite vienoje iš interneto svetainių, teikiančių šią paslaugą. Nemokamą ataskaitą apie savo kredito reitingą galite gauti kartą per metus.

Paskolos su bloga kredito istorija – įmanomos, nes tai nėra vienintelis svarbus veiksnys, kurį vertina kreditorius gavęs jūsų paraišką. Ne ką mažiau svarbus yra ir jūsų gaunamų pajamų bei turimų įsipareigojimų santykis, tai yra, kiek procentų nuo per mėnesį gaunamų pajamų sudaro mokėjimai už turimas paskolas, lizingus ir kitus turimus įsipareigojimus.

Tad blogos kredito istorijos turėjimas neužkerta kelio paskolos gavimui. Gali būti, kad kreditorius pasiūlys mažiau palankesnes sąlygas jūsų paskolai, tačiau dažniausiai jos yra suteikiamos. Pildykite paraišką pas norimą kreditorių ir sužinokite, kokios sąlygos galioja būtent jums.

Kaip pagerinti savo kredito istoriją?

Kredito istorija yra lyg asmeninis dokumentas, fiksuojantis kiekvieną piniginį žingsnį, todėl dirbtinai pataisyti jo neįmanoma. Vienintelis būdas turėti gerą kredito istoriją – nuosekliai vykdyti turimus finansinius įsipareigojimus ir taip nusverti praeityje buvusius vėlavimus arba skolas.

Turėkite omenyje, kad kredito istorijoje duomenys yra kaupiami ilgą laiką. Tai reiškia, kad jeigu prieš kurį laiką susidūrėte su sunkumais atsiskaitydami su finansinių paslaugų tiekėjais, o dabar padengiate savo įsipareigojimus tvarkingai ir laiku, tai nereiškia, kad iš karto pakelsite savo kredito reitingą. Tad čia svarbus nuoseklumas – pasirūpinkite stabiliomis pajamomis, prieš imant paskolą nuosekliai įvertinkite savo galimybes ją grąžinti ir stebėkite, kaip jūsų kredito istorija po truputį gerėja.

refinansavimas"="">refinansavimas"" target="_blank">Refinansavimas su bloga kredito istorija

Ką daryti, jei matote, kad tampa sunku padengti turimus įsipareigojimus? Tokiu atveju rekomenduojama kreiptis dėl refinansavimo paslaugos, tai yra, kuomet visi jūsų turimi įsipareigojimai yra apjungiami į vieną su palankesnėmis sąlygomis. Dažniausiai yra pratęsiamas paskolos terminas ir sumažinama mėnesinė įmoka. Ši paslauga padeda išvengti vėlavimų ar net įsiskolinimų, nes palengvina paskolos naštą.

Turimų paskolų apjungimas yra naudingas, kai paskolos mėnesio įmokos yra arti 40% jūsų gaunamų pajamų. Refinansavus paskolas, sumažinsite mėnesio įmoką, todėl pajamų ir įsipareigojimų balansas grįš į savas vėžes. Taip pat galite kreiptis, jei jaučiate, kad įsipareigojimų mokėjimo laikas yra trumpesnis, nei galite sumokėti. Paskolų apjungimas leidžia rinktis ilgesnį mokėjimo terminą ir jaustis komfortiškiau.

„Bobutės paskola“ suteikiame galimybę apjungti turimus įsipareigojimus net iki 15 000 € su terminais iki 84 mėnesių. Refinansavimo paraiškos pateikimas užtrunka vos kelias minutes, o tuomet mūsų klientų aptarnavimo vadybininkai įvertins jūsų galimybes gauti refinansavimą ir pateiks pasiūlymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.