Seime vėl įstrigo iniciatyva iš švenčių sąrašo išbraukti Gegužės 1-ąją

Seimas jau antrą kartą iš plenarinių posėdžių darbotvarkės išbraukė Darbo kodekso ir Atmintinų dienų įstatymo pataisas dėl Gegužės 1–osios – Tarptautinės darbo dienos.

Seimas jau antrą kartą iš plenarinių posėdžių darbotvarkės išbraukė Darbo kodekso ir Atmintinų dienų įstatymo pataisas dėl Gegužės 1–osios – Tarptautinės darbo dienos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Seimas jau antrą kartą iš plenarinių posėdžių darbotvarkės išbraukė Darbo kodekso ir Atmintinų dienų įstatymo pataisas dėl Gegužės 1–osios – Tarptautinės darbo dienos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 10:58 AM

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ketino pasiūlyti Seimui Gegužės 1–ąją – Tarptautinę darbo dieną išbraukti iš švenčių ir nedarbo dienų sąrašo ir ją paskelbti tik atmintina diena. Šios šventinės dienos praradimą jis siūlo kompensuoti, papildant kasmetinių darbuotojų atostogų dienų skaičių papildoma viena diena.

Ketvirtadienį Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnės pavaduotojas Eugenijus Sabutis paprašė išbraukti šį klausimą iš posėdžio darbotvarkės ir Seimas tam pritarė. Už tai balsavo 67 Seimo nariai, 14 buvo prieš, 23 parlamentarai susilaikė. Tai buvo jau antras sėkmingas socialdemokratų bandymas pašalinti šį švenčių klausimą iš parlamento darbotvarkės.

Jeigu Seimas pritartų, Gegužės 1-oji taptų tik atmintina darbo diena, tačiau darbuotojams padidėtų kasmetinių atostogų dienų skaičius iki 21 darbo dienos – būtų galimybė laisvai pasirinkti, kada pasinaudoti papildoma atostogų diena.

Projekto autorių Seimo narių A. Bagdono ir Simono Gentvilo teigimu, Lietuvoje nėra susiformavusios Gegužės 1-osios šventimo tradicijos, o šią laisvą dieną daugelis žmonių skiria asmeninėms reikmėms, o ne minėjimams.

Tuo tarpu socialdemokratai ir kitų opozicinių frakcijų atstovai yra įsitikinę, kad Gegužės 1-oji turi būti šventinė diena

Šiuo metu Gegužės 1-oji yra šventinė ir nedarbo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.