Rekordiniai metai loterijų žaidėjams: 2022-aisiais laimėta daugiau nei 100 milijonų eurų

Praėjusiais metais Lietuvos žiniasklaidoje vienas po kito mirgėjo pranešimai apie loterijose įspūdingas sumas laimėjusius tautiečius: „Eurojackpot“ žaidusiam vilniečiui atiteko 24 milijonai eurų, „Vikinglotto“ bilietai uteniškei atnešė 5,8 milijono eurų, o pakruojiškiui – 5,5 milijono eurų, „Teleloto“ per metus įteikė net penkis Aukso puodus – kurių bendra suma daugiau nei 4 milijonai eurų. Ir šie įspūdingi laimėjimai yra tik lietuvių sėkmės ledkalnio viršūnė. Iš viso per 2022-uosius „Olifėjos“ ir „Euloto“ organizuojamų loterijų dalyviai išsidalino rekordinę sumą – daugiau nei 107 milijonus eurų.

Rekordiniai metai loterijų žaidėjams 2022-aisiais laimėta daugiau nei 100 milijonų eurų.
Rekordiniai metai loterijų žaidėjams 2022-aisiais laimėta daugiau nei 100 milijonų eurų.
Praėjusiais metais Lietuvos žiniasklaidoje vienas po kito mirgėjo pranešimai apie loterijose įspūdingas sumas laimėjusius tautiečius.
Praėjusiais metais Lietuvos žiniasklaidoje vienas po kito mirgėjo pranešimai apie loterijose įspūdingas sumas laimėjusius tautiečius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 10:44 AM

Pagerintas Baltijos šalių rekordas, penki nauji milijonieriai

Kad 2022-ieji lietuviams loterijų dalyviams pasižymės sėkme – rodė jau metų pradžia. Sausio 21 dieną tarptautinėje loterijoje „Eurojackpot“ vilnietis susižėrė daugiau nei 24 milijonus eurų ir pagerino ne tik Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių laimėjimų rekordą.

„Sostinės parduotuvėje, stovelyje prie kasos, laimingasis bilietas savo pirkėjo laukė beveik parą. Jį įsigijo vilnietis – už smulkius, kuriuos gavo pridavęs automobilio bagažinėje užsilikusią tarą“, – neeilinę istoriją primena „Eurojackpot“ loteriją Lietuvoje organizuojančios „Olifėjos“ marketingo vadovė Renata Mozuraitė.

24 milijonų eurų laimėtojas iškart pateko į turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą. Tiesa, jis toli gražu ne vienintelis lietuvis, praėjusiais metais loterijose tapęs milijonieriumi. R. Mozuraitė vardina ir dar visą būrį naujų šalies turtuolių.

„Kovo 2 dieną 5,8 milijono eurų „Vikinglotto“ žaidime laimėjo uteniškė. Jai laimingąjį bilietą parduotuvėje šalia namų pasiūlė kasininkė. Balandžio 10-ąją „Teleloto“ Aukso puodą su milijonu eurų laimėjo sutuoktinių porą, vykusi žvejoti į Trakus. Pakelės parduotuvėje pagautas laimikis pranoko visus lūkesčius.

Dar milijonas eurų „Teleloto“ buvo laimėtas spalio 30 dieną – kaunietis parduotuvėje bilieto paprašė vietoje grąžos. Na o lapkričio 2-ąją „Vikinglotto“ Aukso puodą – 5,5 milijono eurų – laimėjo bilietas, pirktas Pakruojyje. Žaidėjas ruošėsi lankyti artimųjų kapus, tad į parduotuvę užsuko žvakių. O stovint prie kasos jam akis užkliuvo už loterijos bilieto“, – stambiausius praėjusių metų laimėjimus primena R. Mozuraitė.

Auganti laimėjimų suma

Lyginant kelis pastaruosius metus – 2022-aisiais „Olifėja“ ir „Euloto“ organizuojamų loterijų dalyviai išsidalino 37 milijonais eurų daugiau nei 2021-aisiais.

Kaip aiškina R. Mozuraitė, laimėjimų sumos augimą lemia ne tik vis dažniau tarptautinėse loterijose į lietuvius atsigręžianti sėkmė, bet ir naujovės, siūlomos pagal žaidėjų poreikius.

„Pavyzdžiui, praėjusiais metais loterijos „Eurojackpot“ pagrindinis prizas išaugo nuo 90 milijonų eurų iki 120 milijonų eurų, o žaidimai padažnėjo – vietoje vienos galimybės laimėti per savaitę dabar turime jau dvi. Arba, kalbant apie lietuviškas loterijas – pernai „Teleloto“ mūsų šalyje itin vertinamą prizą – nekilnojamąjį turtą – laimėti kvietė jau ne vieną, o du kartus.

Momentinių loterijų gerbėjams taip pat siūlome vis stambesnius didžiuosius prizus – pernai ne vienas, nutrynęs bilietuką, laimėjo ir po ketvirtį milijono eurų. Stengiamės pildyti žaidėjų norus, suteikti jiems tokią pramogą, kokios šie nori – tad loterijos išlieka populiarios. O juk kuo daugiau dalyvauja – tuo daugiau ir laimi“, – detalizuoja R. Mozuraitė.

Šiuo metu „Olifėja“ ir „Euloto“ organizuoja kas savaitę vykstančias loterijas „Teleloto“ ir „Vikinglotto“, du kartus per savaitę vykstančią „Eurojackpot“, kasdien žaidžiamas „Kenoloto“ ir „Jėga“, taip pat tradicines ir internetines momentines loterijas bei „Superloto“ TV žaidimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.