Vienas bankas dar kartą padidino palūkanas už indėlius: štai kiek mokės dabar

Atsižvelgdamas į besikeičiančią padėtį rinkoje ir vis kylančias bazines palūkanų normas, SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.

SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
SEB bankas toliau didina terminuotųjų indėlių palūkanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-03 09:12

Nuo balandžio 3 dienos SEB bankas pradės mokėti palūkanas už trumpalaikius 3–5 mėnesių terminuotuosius indėlius (anksčiau nebuvo mokamos).

Už 6–8 mėnesių terminuotuosius indėlius eurais bankas mokės 1,55 proc. (anksčiau buvo 1,25 proc.) metų palūkanas, o už 9–11 mėnesių – 1,75 proc. (anksčiau buvo 1,5 proc.) metų palūkanas.

Šios palūkanos taikomos naujų verslo ir privačių klientų terminuotojų indėlių eurais sutartims. Minimali terminuotojo indėlio suma siekia 100 eurų.

„Pastebėjome, kad vasarį du kartus didintos indėlių palūkanų normos turėjo nemažą įtaką mūsų klientų elgsenai – per paskutinį žiemos mėnesį sudaryta 6,5 karto daugiau terminuotųjų indėlių sutarčių negu vidutiniškai jų buvo sudaroma per vieną praėjusių metų mėnesį.

Atsižvelgdami į klientų poreikius ir rinkos tendencijas bei siekdami, kad gyventojams taupyti ateičiai taptų patraukliu finansiniu įpročiu, toliau didiname indėlių palūkanų normas.

Šį kartą ne tik didiname trumpesnio laikotarpio terminuotųjų indėlių palūkanas, bet ir vieni iš nedaugelio rinkoje pradedame mokėti palūkanas už bent trims mėnesiams atidedamas santaupas“, – sako Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Nuo vasario pabaigos SEB bankas taip pat yra padidinęs ir kaupiamųjų indėlių palūkanas – naujoms ir šiuo metu galiojančioms kaupiamųjų indėlių eurais sutartims taikoma 1 proc. metinė palūkanų norma.

„Stebėdami užsienio praktiką matome, kad, pavyzdžiui, Švedijoje gyventojai banko sąskaitoje dažniausiai laiko tik nedidelę dalį savo lėšų, o visa kita padeda į kaupiamojo indėlio sąskaitą.

Lietuvoje kaupiamieji indėliai vis dar yra palyginti neįprastas, tačiau populiarėjantis būdas taupyti, ypač vis labiau prigyjant skaitmeniniams sprendimams, kai gyventojai gali patogiai ir paprastai atidėti dalį lėšų trumpalaikiam taupymui, naudodamiesi banko mobiliąja programėle ir susikurdami iki 5 taupymo tikslų skaitmeninėje taupyklėje“, – sako E. Dovbyšienė.

Kaupiamasis indėlis suteikia galimybę asmeniui bet kada nemokamai įdėti savo lėšas ir jas pasiimti, jo terminas nenustatytas, o palūkanos apskaičiuojamos nuo indėlio sąskaitoje esančios pinigų sumos kiekvieną dieną ir išmokamos kartą per mėnesį.

Primename, kad SEB bankas palūkanas gyventojams ir įmonėms už terminuotuosius indėlius po ilgo laiko vėl pradėjo mokėti 2022 metų spalio mėnesį – po to, kai Europos Centrinis Bankas pradėjo kelti bazinių palūkanų normas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.