Arūnas Dumalakas. Yra viltis išgyventi po mokesčių našta

Ne apie mokesčius už šilumą ar elektros energiją šį kartą, nors ne vienam vien pagalvojus apie tuoj užgriūsiančias sąskaitas sustreikuoja širdis ar kyla kraujospūdis.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 11:44 AM

Dabar rimčiau – apie planuojamą mokesčių reformą. Kad ji brangins paslaugas, pareiškė ir psichologai su psichoterapeutais. Net suskaičiavo, kad vidutiniškai jų konsultacijų kaina augs nuo 50 iki 60 eurų.

Atrodytų, neverta dėl to labai krimstis, juk ne visiems dar reikia pas šios srities specialistus, save raminame ir tuo, kad kiekvieną dieną stebime, kaip įvairaus plauko mokesčių mokėtojai tampo paklodę, kad numatyta reforma kuo mažiau paliestų jų kišenę. Tai gal ir psichologai tokie pat?

Bet psichologai nebūtų psichologai, jeigu nemokėtų įtikinėti. Štai psichologė O.Šeduikienė neslepia – šios srities specialistai turės papildomų iššūkių ne tik dėl augančios mokesčių naštos, bet ir dėl padidėjusio klientų srauto, nes įtampa ir nerimas dėl mokesčių reformos kyla daugybei gyventojų.

Anot psichologės, kai situacijos tampa nebekontroliuojamos, žmonės nebetenka vidinių resursų, net dėl mažiausių, smulkiausių kliūčių jiems kyla neįveikiamų problemų ar sunkumų, kurie blogina psichikos sveikatą.

Tad eilės prie psichikos sveikatos specialistų kabinetų ilgės, o privačių psichologų paslaugų kainos tikriausiai taps sunkiau įkandamos ypač mažas pajamas gaunantiems žmonėms.

Psichoterapeutas G.Navaitis rėžia: „Siūlomi mokesčių pakeitimai yra nusikalstamas veikimas prieš Lietuvos valstybę. Kodėl?

Yra trys visuomenės grupės – varguoliai, vidurinė klasė ir oligarchai. Visi veiksmai, kurie nukreipti prieš vidurinę klasę, yra prieš valstybę.“

Čia jau rimta. Tik kodėl psichologai nepraregi ir mato vien vidurinės klasės ir ypač mažas pajamas gaunančius pacientus, o ne elitą? Gal jiems suteikus daugiau psichikos sveikatos specialistų dėmesio padėtis pagerėtų ne tik mokesčių srityje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.