Šilainių mikrorajono gyventojai Velykų laukia sumišę: jaučiasi lyg gyventų Sacharoje „Kauno vandenys“: tiekimas vyksta be pertrūkių

„Kas vyksta Kaune“ redakcija ketvirtadienį gavo šilainiškių skundą dėl vandens spaudimo Šilainių mikrorajono daugiabučiuose. Laiške teigiama, kad jau daugiau nei du mėnesius vonios patalpose esantys gyvatukai nešyla, kaupiasi drėgmė, o vandens spaudimas yra toks mažas, kad neįmanoma nei nusiprausti, nei valgio pasigaminti. Bendrovė „Kauno vandenys“ tvirtina, kad bėda slypi kitur.

„Atrodo, tarsi gyventume Sacharoje, kur gėlas vanduo – brangenybė“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo kauniečiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Atrodo, tarsi gyventume Sacharoje, kur gėlas vanduo – brangenybė“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo kauniečiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Čeponytė

Apr 8, 2023, 12:53 PM

„Jeigu Grinčas vagia Kalėdas, tai bendrovė „Kauno vandenys“ kėsinasi pavogti mūsų Velykas. Jau daugiau nei du mėnesius dalyje Kauno Šilainių mikrorajono daugiabučių (adresu Vėtrungės g. 16–53) vandens spaudimas yra toks mažas, kad neįmanoma nei nusiprausti, nei valgio pasigaminti.

Atrodo, tarsi gyventume Sacharoje, kur gėlas vanduo – brangenybė. Vonios patalpose esantys gyvatukai nešyla, kaupiasi drėgmė“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo kauniečiai.

Daugiabučio gyventojų laiške teigiama, kad namo administratorius nuolat ieško būdų problemos sprendimui dėl vandens slėgio kėlimo, tačiau į prašymus sutvarkyti vandens tiekimą „Kauno vandenys“ neva nereaguoja. Gyventojai sumišę – nebežino, ką daryti ir į ką kreiptis.

„Tarp kaimynų daug senyvo amžiaus žmonių, jaunų šeimų su mažais vaikais, mes visi kenčiame valdininkų abejingumą“, – tvirtino kauniečiai.

„Kas vyksta Kaune“ gavo atsaką iš bendrovės „Kauno vandenys“ atstovės Vaidos Bytautės, kuri teigia, kad vandens tiekimas Šilainių mikrorajone vyksta be pertrūkių.

„Slėgis yra pastovus – tarp 3,4 ir 3,7 baro, ko visiškai pakanka devynaukščiams namams. Didesnio aukštingumo pastatams papildomai įrengiami siurbliai slėgiui pakelti. Visai šalia Vėtrungės gatvės yra pagrindinis bendrovės Šilainių kontrolinis taškas (Rasytės g. 7). Slėgių ribos dieną ir naktį pastarąsias dešimt parų buvo tarp 3,4 ir 3,7 baro“, – informavo V. Bytautė.

Bendrovės „Kauno vandenys“ teigimu, problema galimai yra daugiabučio namo vidaus tinkle, todėl dėl šios problemos patarė kreiptis į namo administratorių vandens slėgio svyravimo priežastims nustatyti – patikrinti namo vidaus vamzdyną bei jo armatūrą (ventilius, sklendes).

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, už karšto vandens tiekimą, gyvatukų šildymą (cirkuliacijos palaikymą) Kauno mieste yra atsakinga „Kauno energija“. Gavę įmonės komentarą, publikaciją papildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.