Seimas nelinkęs palengvinti skolininkų naštos – nesusimokėjus elektra bus išjungta

Seimas nepritarė siūlymui, kad pažeidžiamiems vartotojams elektros energija negalėtų būti atjungiama, jei jų įsiskolinimas neviršytų 10 bazinių socialinių išmokų – šiuo metu tai yra 490 eurų.

Seimas nepritarė siūlymui, kad pažeidžiamiems vartotojams elektros energija negalėtų būti atjungiama.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Seimas nepritarė siūlymui, kad pažeidžiamiems vartotojams elektros energija negalėtų būti atjungiama.<br>A.Srėbalienės nuotr.
L.Jonauskas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
L.Jonauskas.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 5:30 PM

Už tokią Elektros energetikos įstatymo pataisą, kurią antradienį pateikė Socialdemokratų partijos frakcijos narys Linas Jonauskas, po pateikimo balsavo 46 Seimo nariai, prieš buvo 17, susilaikė 39. Projektas nebuvo galutinai atmestas, bet grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Įstatymo pataisomis buvo siekiama nuo elektros atjungimo apsaugoti pažeidžiamiausius gyventojus, kurie neišgali apmokėti itin išaugusių elektros energijos sąskaitų.

Pasak L. Jonausko, dėl įsiskolinimo dydžio būtų galima diskutuoti, bet saugiklis yra reikalingas.

„Dėl dydžio – čia Seimo apsisprendimas. Bet, kalbant apie principą, manau, kad kartelę reikėtų pakelti“,– iš Seimo tribūnos sakė L. Jonauskas.

Šiuo metu elektros energija pažeidžiamiems vartotojams gali būti atjungta, jei jų įsiskolinimas viršija 3 bazines socialines išmokas (t. y. – 147 eurų).

L. Jonauskas siūlė, kad Elektros energetikos įstatymo pataisos įsigaliotų nuo šių metų liepos 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.